L’ajuntament d’Ontinyent ultima les obres de la nova UCA

0

L’ajuntament d’Ontinyent es troba ultimant les obres a les que seran en breu les oficines de la nova Unitat de Conductes Addictives (UCA) de la ciutat. Des de la regidoria de Sanitat, Matilde Francés ha informat que “una vegada es realitze la firma per part de la Direcció General d’Assistència Sanitària, Ontinyent posarà en marxa la UCA de manera immediata, previsiblement a partir de setembre”.

Des de la regidoria de Sanitat es ve reivindicant durant anys la implantació d’aquest servei a la ciutat, ja fins ara els pacients tenien que desplaçar-se fins a Xàtiva, on el passat any van comptar un total de 2372 consultes de medicina, infermeria i psicologia de conductes addictives procedents de la Vall d’Albaida (incloent 1854 de ciutadans d’Ontinyent). Matilde Francés, destacava que la instal·lació de la UCA a la ciutat es “una aspiració històrica en matèria sociosanitaria que per fi va a fer-se realitat”.

L’espai, que compta amb un total de 100 m2 de superfície, constarà de dues consultes sanitàries i una sala de espera, on treballaran un metge psiquiatra, un psicòleg, un infermer i un auxiliar administratiu i que s’ubicaran a la planta baixa de l’antic Ajuntament.

La Unitat s’ocuparà de la deshabituació i desintoxicació de comportaments i conductes addictives, com són el tabaquisme, la ludopatia, el abús d’alcohol i la addicció a substàncies tòxiques. A més, integrarà els processos diagnòstics, de tractament i seguiments dels pacients drogodependents així com la seua derivació a altres recursos complementaris quan el pacient necessite una atenció més especialitzada, incloent teràpies grupals per als familiars de les persones afectades.  La idea inicial es que la UCA preste servei dos dies per setmana tot i que, una vegada es pose en marxa, es farà un estudi de la demanda i d’una possible ampliació d’horaris.

Publicitat