11/12/2023 - 10:48
Més

  La UPCCA alerta de la permissivitat social en el consum d’alcohol entre adolescents

  Altres notícies

  Els tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Vall d’Albaida, Loreto Belda i Alfons Soler alerten sobre la necessitat d’incrementar la percepció de risc de l’alcohol «sobre tot sobre els consums: l’interval de normalitat és massa ampli, la societat és molt permissiva en general respecte dels consums. No ens podem quedar parats mentre la societat considera “normal” la borratxera d’un adolescent o el consum habitual de cànnabis».

  GuanyadorPer això, després de cinc anys de dedicar el concurs de cartells a la prevenció del consum de tabac, enguany s’ha dedicat a l’alcohol. Els guanyadors han estat Àlvar Ferri i José Sanz del CEIP Carmelo Ripoll d’Ontinyent que rebran un lot escolar. A més, el seu cartell s’utilitzarà en la campanya de prevenció d’alcohol que es durà a terme el mes de novembre amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol que es commemora el 15 d’eixe mes. Com argumenten Loreto Belda i Alfons Soler, tècnics d’esta Unitat, «l’alcohol és la substància que més hem de tenir en compte a l’hora de treballar amb joves. És la més consumida i la que entenen més llunyana als problemes d’addicció. L’associen completament al temps d’oci i a més la consumeixen amb un patró especialment perillós: molta quantitat i de manera concentrada, buscant en moltes ocasions els efectes de la intoxicació aguda».

  Les xifres de consum a la comarca que maneja la UPCCA assenyalen els 13 anys com l’edat mitjana d’inici tant al consum d’alcohol com del tabac, una edat molt baixa que comporta riscos evidents ja que quan més prompte comencen els consums, més prompte ho fan els problemes. Cal tindre en compte, a més, estes substàncies afecten més en uns físics en plena formació i maduració. La campanya de novembre està precedida per les activitats de prevenció de conductes addictives en l’àmbit escolar amb l’alumnat de sisé que s’ha realitzat al llarg del curs 2015-2016 en la qual s’han programat i realitzat 40 xarrades amb alumnes d’entre 11 i 12 anys, on l’alcohol i el tabac eren les substàncies principals a tractar, però que s’han aprofitat per a reflexionar sobre altres conductes que també poden ser problemàtiques com són l’ús inadequat de mòbils, videojocs, tablets o Internet.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -