11/08/2022 - 17:52
IniciSocietatJuan Melchor Seguí nomenat nou rector de la Basílica de la Verge...

Juan Melchor Seguí nomenat nou rector de la Basílica de la Verge dels Desemparats de València

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha nomenat nou rector de la Basílica de la Verge dels Desemparats de València al sacerdot Juan Melchor Seguí, rector de Santa María d’Ontinyent des de l’any 2006.

Juan Melchor Seguí, que també era vicari episcopal de la rectoria VI des de 2016, substituirà al capdavant de la Basílica a Jaime Sancho, canonge de la Catedral de València i rector de la Basílica des de l’any 2017.

El nou rector ha assegurat que “per a mi és tot un honor i m’honra que l’Arquebisbe haja confiat en mi per a aquest servei tan important per a tota la diòcesi”. “Assumisc aquest nou servei amb molta il·lusió com sempre quan l’Església m’ha encomanat algun servei o algun ministeri però també amb preocupació perquè pense que és una responsabilitat i un sempre pensa si estarà a l’altura de les expectatives”, ha afegit.

Així mateix, ha destacat que “la Basílica és un lloc de molta projecció on pràcticament tots els creients valencians passen per ací i evidentment com en tots els llocs on l’Església m’ha enviat el vull fer tan bé com siga possible en el servei a la diòcesi, i també a la nostra mare, a la nostra patrona i més en un any tan especial com aquest en el centenari, un any marià, un any sant”. “Evidentment això també produeix un cert tremolor a la persona però realment jo confie en el Senyor i en la Santíssima Verge i també en la confiança que ha depositat en mi el Cardenal”, ha manifestat.

D’altra banda, també ha afirmat tindre “nostàlgia perquè porte 16 anys a Ontinyent, jo soc també de la Vall d’Albaida, pel servei a la rectoria episcopal i als sacerdots que ha sigut molt ric, molt intens i molt bonic i quan un deixa una cosa sempre té morriña o nostàlgia però alhora amb molta il·lusió a dedicar-me ara en complet a la Basílica i a la gran devoció que els valencians sentim a la patrona”.

Així mateix, ha indicat que és “és un canvi de la muntanya a la ciutat per dir-ho d’alguna manera i passe a dedicar-me per complet a tot el que significa la Basílica que ja m’estic donant compte a poc a poc que és molt i té molts vessants, a més del culte i la devocional, l’evangelitzadora, i després, evidentment, la caritativa”. “El títol Desemparats ens diu que la dimensió caritativa d’aquesta advocació mariana és fonamental i primordial”, ha afegit.

Juan Melchor Seguí

Juan Melchor Seguí Sarrió va nàixer a Albaida en 1965 i va ser ordenat sacerdot en 1994. El seu primer nomenament com a rector va ser a Beniarbeig, Benimeli i Sanet i els Negrals. Després va passar a ser rector de l’Asunción de La nostra Senyora de Pego i arxipreste de les Valls de Pego i professor de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses a Gata de Gorgos.

Ja en 2006 va ser nomenat rector de Santa María d’Ontinyent, és el sacerdot que més temps ha estat la parròquia més antiga de la ciutat, des de la postguerra. També ha exercit com a arxipreste i des de 2016 era el vicari episcopal de la Rectoria VI. A més en 2019 va celebrar a Ontinyent les seues noces de plata sacerdotals i des de 2020 és membre del Consell Presbiteral i del Consell Diocesà de Pastoral.

Jaime Sancho Andreu

Jaime Sancho Andreu va nàixer en 1942 a València i va rebre l’ordenació sacerdotal en 1967 també a València. És canonge de la Catedral de València i des de 2017 rector de la Basílica de la Verge dels Desemparats.

Jaime Sancho, doctor en Sagrada Teologia, és llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Universitat de Salamanca i Llicenciat en Sagrada Teologia amb l’especialitat Litúrgia pel Pontifici Ateneu de San Anselmo de Roma.

Igualment, Sancho és Catedràtic Emèrit de la Facultat de Teologia. En la Catedral ha exercit, entre altres, els càrrecs de zelador del culte del Sant Calze, conservador del Patrimoni, delegat d’Informació i fabriquero.

Ha sigut rector de Villargordo del Cabriel, de Godella i de Sant Joan Bosco a València. També Delegat Diocesà de Litúrgia i d’Art Sacre i comissari de diverses exposicions.
Compartir

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents