El regidor de Consum informa als afectats per reclamacions bancàries relacionades amb iDental

0
dav

El regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha fet una crida a les persones que puguen estar afectades en la ciutat per les reclamacions d’entitats bancàries sobre deutes per tractaments odontològics amb l’empresa iDental. L’edil ha explicat que les entitats han de complir l’acord recollit en un Auto emés pel jutge del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, que estableix que les entitats financeres suspenguen de forma cautelar la reclamació de deutes a les persones que van subscriure crèdits per a tractaments d’iDental, i que no les incloguen en registres de morosos.

L’Auto, amb data del 5 de febrer de 2019, i reiterat el passat 13 de setembre, estableix un acord de quatre punts. Primer es recorda la vigència de la mesura cautelar que consisteix en suspendre les reclamacions de deute a les persones que hagueren subscrit crèdits per a tractaments d’iDental.

El segon punt demana a les diverses entitats financeres que han realitzat reclamacions, que cessen aquesta acció, i que no incloguen a les persones afectades en fitxers patrimonials, així com que retiren a les persones que ja hagueren inscrit en aquests registres de morosos.

El tercer punt requereix les mateixes accions que el punt anterior per a entitats financeres o d’altra índole que hagen adquirit o obtingut la titularitat de contractes de crèdit de les persones afectades, i cita expressament algunes entitats que han dut a terme aquestes actuacions.

Per últim, el quart punt comunica a les persones afectades pel cas d’iDental, personades o no en la causa, que estiguen patint aquestes reclamacions, especialment per part d’entitats que hagen adquirit la titularitat dels seus crèdits, que ho comuniquen al Jutjat per poder adoptar les mesures necessàries.

En paraules del regidor de Consum, Nico Calabuig, “és molt important que aquesta informació arribe a totes aquelles persones que puguen estar afectades pel cas d’iDental i hagen subscrit crèdits. La nostra responsabilitat és estar sempre al costat dels consumidors i consumidores, donant-los suport i ajudant-los”.

Calabuig ha assenyalat que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Ontinyent és coneixedora de tota la situació “i sap com procedir en cas que alguna persona afectada es trobe en aquestes circumstàncies respecte a les reclamacions de deutes”. L’edil ha assenyalat, a més, que a l’OMIC es pot ampliar la informació que conté aquest avís de la regidoria de Consum.