12/06/2024 - 19:59
Més

    Anuncien la licitació per reurbanitzar les vivendes del grup Ramón-Llin amb el suport de Diputació i l’IVACE

    L’Ajuntament trau a licitació una actuació que preten revitalitzar la zona donant un major protagonisme al vianant

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent reurbanitzarà l’entorn de les vivendes del grup de vivendes del carrer Ramón-Llín amb fons aportats la Diputació de València i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que “Es tracta d’un projecte de reurbanització global, que preten revitalitzar la zona, recuperant espais per a les persones vianants i vehicles no motoritzats, millorant la seua comoditat i seguretat vial”.

    Borrell destacava que el fet que l’actuació “és faça íntegrament amb fons procedents d’altres administracions, ja que l’actuació ha eixit a concurs públic amb un pressupost base de licitació de 877.764 euros (Iva inclós), comptant-se amb una subvenció de 244.218 euros de l’IVACE cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i amb el suport de la Diputació de València per assumir la resta dels diners que supose el cost de l’obra”.

    En aquest sentit, el regidor destacava la importància “de comptar amb fons externs per poder dur a terme millores com aquesta a la ciutat. De l’IVACE hem aconseguit una de les “ajudes en matèria de mobilitat sostenible” obtinguda en concurrència competitiva, com tantes altres que venim aconseguint gràcies a la presentació de bons projectes. I el suport de la Diputació, que va a ser clau per fer realitat esta actuació, està vinculat al pacte de Govern pel qual hem aconseguit que a que la corporació provincial s’involucre en aquest i altres projectes que van a ser importants per a la nostra ciutat, per un montant total de 15 milions d’euros”.

    En l’entorn de la zona del grup Ramón-Llín es troben diversos edificis i dependències municipals amb seus com les del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent; la UNED; l’Associació de Jubilats i Pensionostes; el Centre Ocupacional José Antonio Bodoque o el Centre d’Iniciativa Cultural de Sant Rafel, “les persones usuàries dels quals van a beneficiar-se especialment d’esta actuació”.

    La intervenció permetrà crear una plataforma única sense desnivells amb paviment de major qualitat, amb una pavimentació uniforme que eliminarà totes les barreres arquitectòniques, i ampliant al màxim l’espai per a les persones vianants, que actualment disposen de voreres que no superen els 80 centímetres, i que després d’esta actuació disposaran d’espais completament d’ús peatonal i en qualsevol cas sempre tindran una amplària mínima superior als 3 metres.

    L’actuació ampliarà considerablement l’arbrat, mantenint els exemplars existents i introduint nombrosos elements de jardineria i sistemes de reg automatizat; renovarà integralment la xarxa d’enllumenat públic afavorint l’eficiència energètica; i renovarà les xarxes obsoletes i l’avaquació d’aigües.

    La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que esta intervenció està inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible aprovat per l’Ajuntament d’Ontinyent, “i serà una mostra més d’actuació generadora de nous espais urbans per afavorir la convivència i el benestar emocional de les persones, convertint la zona en una referència urbana i cultural del barri de Sant Rafel”. El termini per a la presentació d’ofertes es perllongarà fins al proper 9 d’abril a les 23:59 hores, i una volta adjudicada, el termini estimat per a l’execució de l’actuació serà de 6 mesos.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

    Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -