El programa Jove Oportunitat torna a Ontinyent

0

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà de nou aquest 2020 una nova edició del Projecte “Jove Oportunitat” (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), finançat pel Fons Social Europeu i organitzat per la Regidoria de Joventut, dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava que aquest programa “està dirigit a joves que, havent deixat d’estudiar de manera prematura i sense obtenir titulació o tenint sols una titulació obligatòria, no estan treballant ni tampoc estudiant en l’actualitat. És una intervenció “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, per tal d’orientar i informar els i les joves de totes les alternatives possibles amb una metodologia acadèmica molt diferent a la que estan acostumats”, assenyalava.

L’activitat del Projecte JOOP es portarà a terme a la ciutat durant el primer semestre de 2020, realitzant-se accions de coaching motivacional per donar un gir als i les participants en la seua forma d’enfrontar-se a la realitat en la qual estan actualment. L’objectiu serà dur a terme accions d’orientació i recolzament per a que prenguen decisions encaminades a un projecte vital i laboral. Les sessions constaran de dinàmiques grupals i tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses de la Comunitat, per conèixer els sectors més importants i possibles eixides laborals.

A més, dins dels tallers ordinaris rebran xerrades de diferents professionals que pertanyen a diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i acompanyar en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. En finalitzar el programa, els “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, amb el programa ja finalitzat, per conèixer la seua evolució i realitat.

Durant les pròximes setmanes es realitzarà la selecció dels i les participants al programa. Per poder entrar en el procés de selecció, la joventut interessada caldrà que presente la seua sol·licitud per Registre d’Entrada, adreçant aquesta a la Regidoria de Joventut, a l’edifici de l’Ajuntament o per via telemàtica a la pàgina www.ontinyent.es abans del 26 de febrer. Una vegada replegades totes les peticions, s’abordarà una segona fase d’elecció mitjançant entrevistes.