La Sant Silvestre d’Ontinyent recaptarà fons per al suport als malalts d’Alzheimer i als familiars

0

La prova final del calendari esportiu ontinyentí de l’any, la tradicional Cursa Sant Silvestre, serà també enguany una festa solidària: la recollida de dorsals servirà per arreplegar aportacions voluntàries d’1 euro per a l’Associació de Familiars, amics i amigues de malalts i malaltes d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent (AFAO). “Creiem que és una associació que s’ho mereix per tota la feina que està fent, com altres associacions, però aquest any hem pensat en ells”, ha explicat Pepe Pla, regidor d’Esports, que ha volgut anunciar hui aquesta vessant solidària de la Sant Silvestre aprofitant que el proper diumenge 21 és el dia mundial de l’Alzheimer.

AFAO brinda als seus 120 usuaris serveis de diversos tipus, com tallers de memòria, centre de dia i ajuda domiciliària. “Per això, aquestes ajudes ens venen molt bé”, ha expressat José Ignacio Terol, que ha explicat que la festa esportiva i solidària és “molt important” per tal de “sensibilitzar al poble en la necessitat de solidaritat amb aquest tipus d’associacions”.

La cursa, organitzada per la regidoria conjuntament amb els clubs d’atletisme locals, tindrà lloc el dimarts 30 de desembre, a partir de les 20:00 hores, al seu recorregut habitual amb punt de partida a la Plaça Major. Pla ha convidat a la ciutadania a “reservar-se el dia 30 de desembre per a participar en la sant silvestre, tant econòmicament, a favor de l’associació, com per a fer esport en un dia tan assenyalat”, ha explicat.

Per a participar, es podrà obtindre un dels 1.500 dorsals que s’hi faran amb una aportació voluntària d’un euro que es destinarà íntegrament a l’AFAO. “Esperem que siga més multitudinària que l’any passat on varem tindre una inscripció d’uns 1300 corredors, més que res perquè és benèfic”, ha manifestat el regidor. Els dorsals benèfics d’aquest any correran a càrrec dels patrocinadors, les empreses Pública i Capitania Benimerins 2015, cap als quals tant Pla com Terol han tingut paraules d’agraïment. Pròximament s’anunciarà on es podran adquirir els dorsals.

Aquesta iniciativa de suport a AFAO coincideix amb la resolució que va prendre el Govern de la ciutat, amb la qual Ontinyent quedava declarada com a Ciutat Solidària amb l’Alzheimer. Al respecte, la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències (CEAFA) va remetre el seu agraïment a l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui es va unir amb tota la corporació a la iniciativa de demanar una política d’Estat envers l’Alzheimer davant l’envelliment de la població.