24/04/2024 - 4:48
Més

  El Fons Valencià per la Solidaritat activa el protocol d’emergència davant la crisi humanitària a Turquia i Síria

  Altres notícies

  El Fons Valencià per la Solidaritat ha emprés el protocol d’actuació per a l’acció d’emergència cap a les víctimes dels terratrémols produïts a Turquia i Síria, obrint el termini per a depositar aportacions econòmiques extraordinàries per part dels 129 ajuntaments i 9 mancomunitats que formen part de l’associació municipalista valenciana per la solidaritat, així com per altres entitats locals que no en formen part. Aquests recursos econòmics excepcionals que les entitats locals poden aportar es destinaran exclusivament a finançar projectes d’acció humanitària d’ONGD valencianes que treballen a Turquia i Síria. És, per tant, que, amb l’activació d’aquest protocol extraordinari, el Fons Valencià garanteix la continuïtat en l’execució dels projectes de cooperació internacional al desenvolupament que s’estan executant en l’actualitat als països del sud i que, malgrat la crisi humanitària a Turquia i Síria, necessiten el continuisme i la màxima col·laboració del municipalisme valencià solidari per a garantir un desenvolupament humà, just i sostenible.

  La posada en marxa de la captació extraordinària de recursos econòmics s’ha realitzat després de la reunió del Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE), del qual el Fons Valencià és membre, i on es va tractar la crisi humanitària provocada pels terratrémols a Turquia i Síria, així com la necessitat de donar una resposta mitjançant les propostes de les ONGD que treballen sobre el terreny dels diferents països afectats. Des del Fons, i amb concordança amb els diferents agents de cooperació valencians, es vol traslladar la importància de reaccionar solidàriament de manera congruent, eficaç i eficient, havent-se de canalitzar aquesta solidaritat mitjançant els agents de cooperació professionals.

  En aquest sentit, Álvaro Escorihuela, president del Fons Valencià per la Solidaritat ha expressat “la necessitat de canalitzar els recursos d’acord amb les necessitats i de manera coordinada i ordenada, amb els objectius de no col·lapsar l’acció humanitària i donar, per tant, respostes òptimes a aquesta gran crisi”. Escorihuela també destaca que “s’ha de continuar treballant per un desenvolupament humà, just i sostenible arreu del món, atenent alhora les situacions extremes com les actuals a Turquia i Síria”. Així mateix, el president del Fons valora “l’altura solidària dels municipis de la Comunitat Valenciana, els quals estan sent un referent de cooperació al desenvolupament en els temps més complicats, com ha sigut durant la pandèmia i la invasió a Ucraïna, i com està sent ara davant la crisi humanitària a Turquia i Síria”.

  El Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana, més de 20 anys de coordinació valenciana davant situacions d’emergència

  El Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE) es va constituir l’any 2000 -sent el Fons Valencià un dels agents socials cofundadors- a fi de procurar la coordinació d’esforços i concentració dels recursos, tant econòmics com materials, que, amb motiu de les situacions d’emergència, es destinen per a dur a terme les actuacions encaminades a l’acció humanitària i d’emergència des de la Comunitat Valenciana. Des d’aleshores, el CAHE, pioner en la cooperació descentralitzada a escala nacional i internacional, ha col·laborat en diverses emergències en països empobrits, degudes a desastres naturals o conflictes humans, donant suport a nombroses accions de les ONGD valencianes i altres agents socials.

  Formen part del CAHE la Generalitat Valenciana, les tres Diputacions provincials, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Fons Valencià per la Solidaritat, els Ajuntaments d’Alacant, Castelló de la Plana i València, entitats financeres representatives al territori valencià mitjançant les seues Obres Socials, i la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

  El Fons, des de la constitució del CAHE, ha participat mitjançant aquest organisme en les diverses situacions d’emergència, aportant el municipalisme valencià solidari més de 250.000 € d’aportacions extraordinàries per a acció humanitària. Aquests recursos, i des de l’any 2000, s’han destinat a necessitats derivades de situacions d’emergència a Argentina, Angola, Algèria, Àsia, República Dominicana, Haití, Sudan, Iran, El Salvador, El Sàhara, Bolívia, Java, Perú, Gaza i Ucraïna.

  El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

  El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 138 entitats locals valencianes sòcies (129 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

  La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -