La bona acollida als viatges culturals de “Majors Actius” obliga a quadruplicar les places previstes

0
SONY DSC

La bona acollida als viatges culturals de “Majors Actius”, la programació impulsada pel Govern d’Ontinyent per potenciar un envelliment saludable entre els majors de de 55 anys de la ciutat, ha obligat a quadruplicar les places del desplaçament previst per a esta setmana. En concret, la programació incloïa inicialment un viatge per a 52 persones en un bus per a aquest dimarts, que finalment s’ha hagut d’ampliar a 4 autobusos amb més de 200 persones en dos dies de visita, hui dilluns i demà dimarts.

Els dos dies el viatge inclou un desplaçament amb eixida des de la Plaça de la Coronació, totalment gratuït excepte el ticket per al dinar. A la visita d’aquest dilluns, els i les majors, acompanyats de la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, arribaven en primer lloc al Palau de la Batlia, seu de la Diputació de València, on els ha rebut el president de la corporació provincial i també alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui els ha explicat de primera mà el funcionament de la institució, per a posteriorment realitzar una visita al Palau de la Generalitat Valenciana.

Aquestos dos edificis van ser construïts entre els segles XV i XVII i amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca, espais d’interès que els i les assistents han descobert acompanyats d’un guia en unes visites lúdiques i alhora culturals. La visita també ha inclòs un desplaçament a la tradicional “mascletà” de la Plaça de l’Ajuntament de València, dins de la programació de les festes falleres de la capital del Túria.

Sayo Gandia incidia en què “cap persona major té excusa per a quedar-se a casa. La bona acollida que està tenint ‘Majors Actius’ constata que anem per un bon camí per promoure l’envelliment actiu i saludable” declarava la regidora. Cal recordar que la programació d’aquest trimestre de “Majors Actius” inclou 25 activitats, entre les quals es troben obres de teatre, rutes turístiques, activitats de participació ciutadana, balls o viatges culturals i, com a novetat, la possibilitat de gaudir de les projeccions del Cine Club Utiye els dimecres a un preu de 3€. Per participar a qualsevol de les diferents propostes previstes s’ha de fer la corresponent inscripció al CIM de Sant Rafel, al CEAM de Sant Josep, al Centre Cívic del Llombo o al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent. La següent activitat prevista serà aquest mateix divendres 9 de març, amb un taller de risoteràpia al CEAM.

Publicitat