El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat d’Alarma finalitzarà amb l’entrada en vigor de la Fase 2 del desconfinament, després d’haver obtingut una qualificació “d’excel·lent” per part de les persones usuàries. En concret, una enquesta de satisfacció entre les persones usuàries mostra que el 95’1% tornaria a utilitzar el servei en cas de necessitat, i qualifiquen l’atenció rebuda amb una nota de 9’2 sobre 10 i la resolució de les demandes amb un 9’1 sobre 10.

La regidora de Política per la les Persones, Paula Soler, que ha coordinat el servei junt a les regidores Sayo Gandia i Natàlia Enguix, explicava que “a mesura que ha avançat la fase 1 la demanda d’estos serveis ha anat reduint-se de manera dràstica i anem a finalitzar la seua prestació, un punt i final al que arribem amb esta enquesta que mostra que la satisfacció de la ciutadania amb el servei ha estat molt alta i que, si necessitarem tornar a activar-lo, comptaria amb una bona acollida”, assenyalava.

El programa posat en marxa amb la col·laboració de Protecció Civil i Creu Roja ha servit per atendre les necessitats de la gent gran o amb mobilitat reduida des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma per a la compra de menjar o medicació, així com el trasllat a centres sanitaris, a més d’oferir-se atenció psicològica a la ciutadania en general. En concret, des del 19 de març i fins al 25 de maig, el programa ha arribat a 924 intervencions, sent 319 intervencions d’atencions a la compra de menjar, 135 per a la compra de medicació, 33 per a sol·licitar trasllats, 234 per a orientació psicològica i les 203 restants per altres qüestions.

Prop de 1000 serveis prestats que, recorda Paula Soler, “han permès a la ciutadania evitar riscos, donar un millor compliment a les recomanacions del Govern d’Espanya i comptar amb un suport humà en moments tan difícils com els que hem viscut en la fase més estricta del confinament. Ara totes i tots hem de seguir atenent les indicacions sanitàries i fer ús d’elements de protecció com les mascaretes “Tèxtil Ontinyent” que l’Ajuntament ha posat a disposició de tota la ciutadania, i que va a ser objecte d’un nou repartiment massiu del que s’informarà en breu”, avançava la regidora.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …