19/03/2024 - 3:37
Més

    El Ple de la Diputació de València mostra el seu suport unànime al Clúster del Sector Textil Sanitari amb epicentre a Ontinyent

    Altres notícies

    El Ple de la Diputació de València ha mostrat en la seua sessió d’aquest dimarts el seu suport unànime al Cluster del Sector Textil Sanitari i Afins amb epicentre a Ontinyent que estan impulsant l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ATEVAL. A instància del grup de La Vall Ens Uneix, la corporació valenciana acordava hui amb el suport de tots els grups fer una declaració institucional a la qual la Diputació manifesta el seu suport unànime a aquest clúster, així com altres mesures com instar al Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, a iniciar un diàleg amb els representants d’ATEVAL i dels diferents sectors econòmics afectats en la creació i impuls a un clúster de la salut on s’inclouria el sector tèxtil i afins.

    El document recolzat per PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Vox i La Vall ens Uneix també servia per acordar que durant l’Estat s’Alarma s’estudie i es tinga en compte l’oferta de les empreses del clúster del sector tèxtil sanitari i afins, i es done a conèixer l’existència del mateix a les entitats locals de la província de València. A més a més, s’ha acordat estudiar, respectant la normativa de contractació del sector públic, la inclusió de clàusules als plecs de contractació (paràmetres de qualitat, clàusules socials, etc.) i que es tinguen en compte diferents criteris d’adjudicació i no sols el del preu. Finalment, es tindrà en consideració per a l’execució dels contractes d’aquest tipus de productes la celeritat en el lliurament i les garanties dels subministraments.

    El diputat de La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, destacava que “comprar en altres latituds una mascareta o qualsevol equip de protecció pot costar aparentment, més barat, però ens ix molt més car si afegim els subsidis i les ajudes que l’administració paga a les empreses que han de tancar, i restem els impostos que no s’ingressen i l’activitat que ja no generen perquè s’ha deslocalitzat la producció a tercers països dels quals ens hem fet depenents”. Per això, incidia, “és tan important que les administracions estem al costat de les nostres empreses, tant per garantir la provisió d’elements essencials com mascaretes, bates, equips de protecció o aparells de desinfecció; com per també crear noves oportunitats de negoci al nostre territori i generar i mantenir llocs de treball”, concloïa.

    La declaració institucional es fa el mateix dia que la Generalitat Valenciana ha informat de l’arribada d’un vaixell amb carregament de material sanitari procedent de la Xina, el qual se suma als 25 avions amb productes sanitaris comprats als país asiàtic per l’administració autonòmica.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -