Albaida s’uneix a les celebracions del dia de l’Orgull LGTBI

0

L’Ajuntament d’Albaida amb motiu de la commemoració del dia de l’orgull lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI) que se celebra cada 28 de juny i seguint la política d’inclusió i pluralitat que ve aplicant des de l’any 2011, celebrarà este dia amb la lectura d’un manifest que porta per títol “Amor és amor”.

A més enguany, gràcies a la col·laboració de l’empresa Cotopur, s’ha il·luminat el Palau Marquesal amb els colors de la bandera de l’arc iris, símbol del moviment i de la defensa pel dret a les llibertats sexuals. L’alcalde, Josep Antoni Albert reitera el compromís de l’Ajuntament de vetllar pel respecte dels drets individuals de les persones amb independència de la seua edat, sexe, orientació sexual, condició social, religió, raça, llengua o origen. A la seua vegada la regidora d’igualtat, Mª Ángeles Salom ens explica que “és important que des de les institucions públiques es done visibilitat i normalitat a allò que és normal perquè aconseguisquen els drets que este grup, com qualsevol altre, mereix”. El dia 28 de juny per la vesprada, al Cinema Odeón se podrà visionar la pel·lícula “Carol” protagonitzada per Cate Blanchett i que va obtindre sis nominacions a l’Oscar.

Dintre de la política de l’Ajuntament d’Albaida la igualtat entre homes i dones té una gran importància. Per això, i amb motiu de l’inici de les festes de Sant Joan, les cuals donen inici a les celebracions d’estiu a la ciutat i la proximitat de la Fira de Sant Jaume, l’ajuntament ha llançat una campanya per fomentar les bones pràctiques entre homes i dones durant les celebracions que durant tot l’estiu tenen lloc a la ciutat per evitar comportaments sexistes als entorns d’oci nocturn.

La campanya amb el lema “En Albaida es respecta” ha estat protagonitzada per Laura Martínez, Regina Major de la Fira i Festes; Pablo Oriola, President de les Festes, Rosana Garcia i Mª José Faus de les Festeres de Sant Joan i Ana Sala i Jacobo Simo de la Comissió de Festes 2017. La intenció és sensibilitzar als joves per previndre les conductes sexistes en les festes multitudinàries i trencar amb els estereotips de la societat patriarcal, per aquest motiu s’ha optat per promoure missatges positius com ara “Que bé et para la camiseta”, “M’agraden les dones independents” o “Respecte la teua decisió” en oposició a actituds i comportaments insistents davant un no o comentaris sexistes que puguen produir-se quan s’ix de festa.

L’alcalde d’Albaida i la regidora d’Igualtat expliquen que “volíem enviar un missatge positiu a la societat posant en valor la figura de l’home al mateix temps que donem veu a la dona sense ser presentada victimitzada”.

Font: Ajuntament d’Albaida

Publicitat