IniciVall d'AlbaidaAgullentAgullent homenatjara al seu cronista local, Ramon Haro Espluges

Agullent homenatjara al seu cronista local, Ramon Haro Espluges

L’Ajuntament d’Agullent ha organitzat aquest dissabte 1 de maig un acte d’homenatge al cronista local, Ramon Haro Esplugues, que també servirà per donar oficialitat a la nova denominació de l’Agència de Lectura Municipal, anomenada amb el seu nom des de febrer d’enguany. Una denominació que respon a la voluntat de la corporació, que va acordar per unanimitat al ple la nova denominació, de fer un “reconeixement a la constant voluntat del cronista d’Agullent per mantenir viva la cultura local i comarcal, i per la seua dignificació de la nostra llengua” comenta la regidora de Cultura i Biblioteca, Maria Herrero.

“A mi no se m’havia passat pel cap que se’m poguera fer aquest reconeixement. Jo encara no havia arribat als trenta anys que em van demanar que m’agafara a això de cronista. Era l’època que començava a treballar de mestre i vaig estar per diversos pobles, amb diversos perfils d’alumnat. Tot un aprenentatge” comenta Ramon Haro Esplugues. “Anys després vaig concursar a la Generalitat i tant des de l’administració pública, com des dels projectes en els que he col·laborat, he treballat per impulsar que la nostra llengua i la nostra cultura tingueren la dignitat que es mereixen. Però ho he fet, per raons lògiques i de justícia. Perquè tocava donar-li eixa dignitat”

Ramon Haro és cronista d’Agullent des de fa més de quaranta anys, i en la seua faceta com a investigador ha realitzat nombroses publicacions sobre història, festes i recuperació de dites i rondalles populars. Ha estat membre del consell de redacció de la revista valencianista degana Saó i col·laborador seu durant vint anys. Va iniciar la seua trajectòria laboral com a mestre d’escola i després de vint anys a les aules, passà a la Generalitat, on desenvolupà una important tasca docent perquè el valencià s’incorporara amb dignitat al llenguatge administratiu, i per extensió, a la vida pública valenciana. “La nostra llengua havia de tindre els mateixos drets que la castellana. No podia ser que estiguera per baix o depenent. Eixe era l’empeny que tinguérem. Era una qüestió lògica, encara que alguns no ho rossegaren bé”. Cal destacar que a l’any 1992, l’IVAP, l’Institut Valencià d’Administració Pública, atorgà un reconeixement especial a Ramon Haro per la seua “saviesa i eficiència en benefici de la societat que serveix”.

L’acte d’homenatge tindrà lloc aquest dissabte 1 de maig a les 12 del migdia al parc de la Font Jordana.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular