Este migdia han conclòs les jornades organitzades pel Projecte Trèvol sobre els drets de les persones discapacitades en les que han comptat amb quasi dos-centes assistents i una desena de comunicacions. Les conclusions, que han posat punt i final a la jornada, es poden resumir amb la frase «Res sobre nosaltres sense nosaltres» i la crida a canviar les polítiques perquè es faça complir la llei i així facilitar l’ocupació ordinària. Unes jornades on s’han donat a conèixer els seus drets i la necessitat que la societat els considere persones capaces de treballar com els altres, de triar amb qui viure i decidir lliurement el tutor, així com la importància dels suports naturals i d’estar integrats en la societat i no en centres.

Per això, en l’acte de cloenda del 20é aniversari del Projecte Trèvol, es va agrair la tasca d’aquelles persones i institucions que han contribuït a facilitar-los un projecte de vida. Per això, es van lliurar una sèrie de reconeixements als voluntaris, als suports naturals, a les empresa, als col·laboradors en la tenda Solidària Trèvol i una menció especial per a Toni Mira, Plena Inclusión, Enrique Albuixech, Javier Ferri de Plastiken, Borja Jordán de Urries Vega, Associació Amics Projecte Trèvol, Ajuntament d’Ontinyent i Mancomunitat reben la menció especial del Trèvol pel seu 20é aniversari.

L’acte va comptar amb la participació del president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez que va agrair la vocació dels tècnics del Trèvol i els 20 anys de tasca realitzada per a oferir-los el suport institucional en tot allò que queda per fer. Per la seua banda Vicent Gomar, president de la Mancomunitat, ha incidit en què projectes com el Trèvol justifiquen l’existència i el paper de la Mancomunitat «perquè funcionen, perquè ajuden, perquè milloren la vida de tots i perquè donen oportunitats als que pitjor ho tindrien si no existira».