Tècnics, experts en serveis socials i associacions debatran a Ontinyent sobre els copagaments i els atacs al drets socials a la III Jornada “Cap a la Recerca dels Drets Socials” que tindrà lloc el proper 26 de març al Centre Cultural Caixa Ontinyent. A la jornada, organitzada per l’Ajuntament, l’Associació AMCO, i Caixa Ontinyent, es reflexionarà sobre com afecten al sector de la dependència les retallades patides per part de les administracions, i l’impuls d’aquestes a les polítiques de copagament per els serveis. La regidora de l’àrea, Paula García, explicava que “s’està buidant de continguts la Llei d’Autonomia Personal i Dependència, s’impulsa mesures regressives que desemboquen en la pèrdua de drets, i en definitiva estem vivint un context social difícil sobre el qual volem que la ciutadania puga saber més i reflexionar. Entenem que no són copagaments justos i que l’atenció a estes persones és un dret”, explicava.

Gracia Martí, tècnica del Consell de Cooperació i Solidaritat, explicava que la jornada s’obrirà a les 09:30 amb una inauguració a càrrec de la Regidora de Política Social. Posteriorment, de 10:00 a 11:30 hores tindrà lloc la xerrada “Aspectes legals del context d’aplicació de la Llei de Dependència: Situació actual i projecció de futur”, a càrrec Sandra Casas, advocada i experta en defensa dels drets de persones afectades pels canvis en la Llei d’Autonomia i Atenció a les persones dependents, moderant el torn de preguntes Miguel Ángel Colorado (coordinador de Benestar Social).

A les 11:30 es farà un “coffee-breaka càrrec dels participants del Centre d’Inserció Sociolaboral “El Rogle”, i de 12:00 a 13:30 tindrà lloc la taula rodona: “Situació actual dels col·lectius i la seua relació amb la Llei de Dependència”, a la que junt a Sandra Casas participaran Rosa Conca (Associació de Vida Indendepent de la Comunitat Valenciana); Ángel Bonafé Osca (President de la Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana); Dora Tortosa (Presidenta d’AMCO) i Cristina Reig (treballadora social), moderant la tècnica d’Igualtat Neus Rubio Ases.

Dora Tortosa explicava per la seua banda que posteriorment a esta taula rodona, ja a les 17:00 hores, Sandra Casas atendrà consultes directes i personals al CIM de Sant Rafel (Avda. Vicente Girones, 18) podent demanar-se cita prèvia al telèfon 610269412.