19/08/2022 - 14:03
IniciSalutSanitat vol reduïr el temps en llista d'espera a 70 dies

Sanitat vol reduïr el temps en llista d’espera a 70 dies

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha donat a conéixer la dada de demora mitjana del passat mes de gener, que es va situar en 86 dies, quatre dies menys que al desembre -que ja va millorar en 19 dies les dades de setembre-, i sis dies menys que al desembre de 2018.

Barceló ha destacat que el primer mes de l’any ha arrancat amb una reducció del nombre total de pacients en espera, que ha passat de 63.434 a 60.983, la qual cosa es tradueix en “2.451 pacients menys en espera d’una intervenció quirúrgica”.

Així mateix, ha avançat com a novetat que les dades de demora mitjana s’oferiran a partir d’ara cada mes “per departaments, especialitats i patologies”.

Aquesta reducció de temps i pacients és la tendència que persegueix mantindre i incrementar el Pla d’Optimització de Temps i Millora de l’Atenció 2020-2023, el Pla Òptima, que ha presentat hui la consellera, acompanyada de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i l’objectiu de la qual és abordar una estratègia integral per a la reducció de llistes d’espera quirúrgica, de consultes externes i tècniques diagnòstiques i terapèutiques.

“Volem reforçar el compromís cap a una atenció dins de temps raonables, escurçant la incertesa de l’espera, procurant el tractament adequat als pacients i la seua ràpida curació davant la malaltia, eliminant així el seu impacte negatiu sobre el sistema sanitari”, ha afirmat Barceló.
La consellera ha resumit els quatre grans reptes que proposa aquest nou pla: garantir l’accés al sistema sanitari públic en un termini adequat, incrementar l’eficiència de l’atenció sanitària vetlant per la sostenibilitat i la transparència, reforçar la xarxa de recursos humans, tecnològics i les infraestructures, i respectar el dret dels pacients a la lliure elecció.

Ana Barceló ha avançat que, amb la implantació d’aquest pla, per a desembre de 2023 es té el compromís de disminuir el nombre de pacients en llista d’espera quirúrgica estructural en un 25%.

A més, es persegueix reduir a zero el nombre de pacients que esperen més de 180 dies en llista d’espera quirúrgica i reduir la demora mitjana a 70 dies, per a la llista d’espera quirúrgica. Finalment, es preveu reduir a un 20% el numere de primeres consultes de més de 60 dies.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents