L’Hospital d’Ontinyent amplia el servei d’anestèsia per garantir l’epidural les 24 hores

L’Hospital d’Ontinyent ha ampliat el servei d’anestèsia per tal de garantir la dispensació d’anestèsia epidural les 24 hores. Així s’ha confirmat des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a l’Alcalde, Jorge Rodríguez, en un encontre al que ha reunit al primer edil aquest matí amb la Gerent del Departament, Marga Llaudes; la Directora de l’Hospital d’Ontinyent, Mª José Dasca; i el Director del Centre de Salut Pública de Xàtiva, Guillermo Jorques; i on l’alcalde estava acompanyat per la regidora de Sanitat, Matilde Francés.

En la reunió, on l’alcalde rebia l’acreditació a Ontinyent com a municipi integrant de “Xarxa Salut” i adherit al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, s’abordaven diversos temes d’interès al voltant de la gestió sanitària en la ciutat, destacant la referida ampliació del servei d’anestèsia. Fins ara l’hospital comptava amb un únic anestesista presencial, que des de fa dues setmanes compta amb el recolzament d’un segon anestesista localitzat de guàrdia, el que permet garantir la prestació del servei d’anestèsia epidural durant les 24 hores. A més a més, des d’aquest mes de maig el cap d’anestesistes del departament, Julian Garcia Polit, realitzarà xerrades mensuals a Ontinyent a les dones embarassades de 8 mesos, explicant el procés del part i el funcionament del servei d’anestèsia.

A la reunió també es confirmava que el servei d’urgències de l’hospital ontinyentí està totalment obert i a ple rendiment, tant en les urgències generals com a les pediàtriques; i es confirmava que des de la propera setmana l’hospital d’Ontinyent serà el de referència per a intervencions quirúrgiques de pacients de la zona de l’Olleria, Alfarrasí i Montaverner, que fins ara es desplaçaven a Xàtiva. Igualment, s’avançava que aquest estiu no es tancarà cap consulta d’especialitats a l’hospital ontinyentí.

Quant a l’adhesió d’Ontinyent al Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, aquesta va estar aprovada per unanimitat del ple municipal el passat mes de novembre, i ha convertit a Ontinyent, junt a Xàtiva, en els dos únics municipis adherits a un Pla que permet aparèixer al “Mapa de Xarxa Salut”, per a desenvolupar accions de promoció de salut des d’una perspectiva intersectorial, participativa i d’equitat.

La ciutat també està adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat, per tal de promoure la salut d’acord a les directrius de la OMS. L’adhesió a aquesta entitat, de la que formen part més de 160 municipis de tota Espanya, facilita l’accés a ajudes per a programes que perseguisquen fomentar un estil de vida saludable entre la ciutadania i que estiguen d’acord a les directrius de la OMS.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ja es poden recollir mascaretes infantils en el segon repartiment d’Ontinyent

La inclusió de mascaretes infantils adaptades a menors d’entre 0 a 12 anys és la …