valencia turisme fitur
Home > Salut > L’escassesa de pediatres, un problema per a la sanitat valenciana

L’escassesa de pediatres, un problema per a la sanitat valenciana

El passat estiu Ontinyent i els municipis del seu voltant vivien una conflictiva retirada del servei de pediatria a l’Hospital General de la ciutat. Després de la presentació de queixes al Síndic de Greuges per aquesta situació, des del centre hospitalari i la Conselleria de Sanitat s’al·ludia, com recull el diari Las Provincias, a la realitat que s’està vivint en aquesta branca de l’atenció sanitària, apuntant que existeix escassesa de pediatres i d’estudiants de pediatria que acaben la seua residència.

Aquesta manca d’especialistes ja era denunciada i assenyalada en 2014 per la Societat Valenciana de Pediatria, i davant els casos de l’últim estiu, des del Síndic de Greuges es demana un esforç d’organització i pressupost que permeta garantir uns serveis sanitaris dignes.

En el cas d’Ontinyent, dels cinc adjunts de pediatria més altre adjunt de guàrdia que tenia el centre, tres estaven de baixa en estiu. Açò es va intentar resoldre buscant pediatres d’altres centres hospitalaris propers, però, segons explicava la institució, les places no es van cobrir per la manca de professionals. En aquest sentit, des de l’Hospital es lamentava el fet d’haver tancat el servei de pediatria i derivar els casos a Xàtiva, ja que sí que s’havien fet esforços i accions per corregir la situació. Casos semblants s’han viscut en altres ciutats com Dénia, on la manca d’especialistes en pediatria ha afectat al servei prestat.

Davant aquesta situació, des de les institucions es plantegen les pròximes convocatòries de llocs de treball públics com una forma de corregir o atenuar el problema, tot i que, amb les dades que es treballa, es podrien cobrir una quarta part de les places. Mentrestant, la situació de la pediatria als ambulatoris i hospitals valencians afecta a l’atenció sanitària, per l’excés de casos que han d’atendre els professionals d’atenció general per suplir aquestes carències. Tot açò en una època, la tardor i l’hivern, on les urgències pediàtriques, i sanitàries en general, augmenten.

Font: Las Provincias i redacció pròpia

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

“Majors actius” ficarà un en marxa un projecte pilot al barri de Sant Josep el pròxim mes d’Abril

Gimnàstica suau, ioga i pilates són les tres primeres activitats que es desenvoluparan a partir d'abril a la seu de l’Associació Veïnal