728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > El nou mamògraf digital d’Ontinyent ja està en funcionament a l’Hospital

El nou mamògraf digital d’Ontinyent ja està en funcionament a l’Hospital

L’hospital d’Ontinyent té en marxa des de hui el nou mamògraf digital arribat al marc de l’acord signat en 2017 pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez. Al marc d’aquest acord, pel qual esta entitat es comprometia a donar prop de 30 milions d’euros a la sanitat valenciana, a distribuir e per la Conselleria de Sanitat, es plantejava l’arribada a Ontinyent tant d’aques nou mamògraf com d’un TAC d’última generació que també arribarà pròximament, per un valor conjunt estimat de prop de 500.000 euros.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’arribada del nou mamògraf “és una molt bona noticia per a tota la comarca, ja que mentre es fa realitat el nou Hospital, no hem de deixar de vetllar per millorar els serveis de que disposem. L’arribada d’aquest nou mamògraf, d’acord amb la distribució aprovada per la Generalitat per als fons rebuts per la Fundació Amancio Ortega, suposa atendre una necessitat que teniem, millorant l’atenció sanitària per a la realització de les més de 1000 mamografies que està previst que es realitzen anualment amb ell”, assenyalava.

EconomyCash Juny

L’equip està situat en l’àrea de radiologia de l’Hospital d’Ontinyent, ha sigut instal·lat durant la passada setmana i després de les primeres proves, ahir dilluns es realitzava la fase formació als professionals i hui ja entrava en funcionament. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, recordava que el mamògraf amb que es comptava a Ontinyent es va avariar en febrer de 2017 i donada la seua antiguetat i la manca de recanvis es va acabar llogant un mamògraf fins comptar amb el nou donat per la Fundació Amancio Ortega. Francés destacava que el nou mamògraf “permet fer l’atenció integral a les dones d’Ontinyent sense eixir de la ciutat” i recordava que “la mamografia és el mètode ideal de diagnostic precoç del càncer de mama, i està demostrat que les revisions periòdiques bianuals redueixen la mortalitat entre un 20 i un 30%”.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s’ha explicat que en l’Hospital d’Ontinyent es realitzen anualment més de 500 mamografíes de control i seguiment de patologia mamària, i a més el programa de prevenció i detecció de càncer de mama arriba a duplicar aquesta xifra anual amb els seus programes de garbellat que es realitza en horari de vesprada. A més a més, es destaca que aquest nou mamògraf s’afegeix el nou equip de radiodiagnòstic convencional que ja està funcionant dins de les inversions que enguany ha realitzat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La Gerent del Departament, Margarita Llaudes ha assenyalat que tot aquest nou equipament “suposa una millora qualitativa en el diagnòstic radiològic en l’Hospital d’Ontinyent que reverteix sense dubte en la qualitat assistencial que reben les persones usuàries de la sanitat pública de les nostres comarques”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La càtedra universitària d’Ontinyent lliura els premis InnovatiOnt 2019

El regidor de Política Econòmica participa en l’acte que reconeix els treballs de fi de grau dels estudiants Ricardo Borja i Aira Ortiz