12/06/2024 - 21:27
Més

  El nou hospital d’Ontinyent podria albergar una unitat psiquiatrica, oncologia i el retorn de la diàlisi

  Altres notícies

  El futur hospital d’Ontinyent podria disposar del servei d’hospitalització psiquiàtrica, la unitat de conductes adictives i el servei d’oncologia, així com el retorn del servei de diàlisi a la ciutat. Així s’ha manifestat avui dimarts amb una reunió de treball entre l’ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria de Sanitat.

  La proposta esta vincula al Centre Específic de Malalalts  Mentals Crònics que es preveu que es cree a Ontinyent, segons s’estableix al Pla Convivint de la Generalitat Valenciana 2021-2025.

  La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, i l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, analitzaven aquest dimarts la marxa de les obres del Nou Hospital i la possible ampliació de la cartera de serveis del futur hospital d’Ontinyent, la construcció del qual es preveu que estiga finalitzada l’any 2023. Ho feien en una reunió de treball a València avui dimarts, on també participaven Maria Modesta Pastor i Vicent Sanchis com a representants del Consell Veïnal i el Consell d’Inclusió i Benestar Social.

  Ampliació d’UCI’s, llits, consultes externes o una unitat de dany cerebral entre altres

  La Consellera de Sanitat, Ana Barceló s’ha compromés a estudiar i valorar tècnicament les peticions traslladades des del consistori. També s’han repassat les característiques del nou hospital, on s’ampliarà de 56 a 84 llits (amb més capacitat d’ampliació si fos necessari), la dotació de 5 UCIS, el pas de 13 a 24 consultes externes; de 6 a 32 les unitats d’urgència; 15 llits de cirurgia sense ingrés (que ara no existeix); un hospital de dia o una unitat de dany cerebral que serà de referència per a les comarques veïnes

  A més d’estes, a la reunió de treball també s’han tractat altres assumptes, com algunes deficiències als últims mesos al servei d’extracció de sang que Vicent Sanchis traslladava a la Consellera, qui demanava que aquestes siguen notificades des de l’associació local de donants de sang, per tal de conèixer-les i poder traslladar-les al Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

  La Consellera mostrava la seua predisposició a tornar a visitar Ontinyent per tal d’explicar directament al Consell Veïnal i al Consell d’Inclusió i Benestar Social tots els detalls sobre la cartera de serveis, una visita que es farà en estar les obres més avançades. Tant l’Alcalde com els representants dels consells sectorials valoraven molt positivament la implicació de la consellera Barceló i la seua voluntat d’estudiar les peticions plantejades, així com el nivell de concrecció en la reunió de treball d’aquest dimarts.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -