Compromís lamenta l’enderrocament de l’umbracle de bioconstrucció del Passeig de Benarrai

La coalició Compromís lamenta l’enderrocament per part del Govern d’Ontinyent de l’umbracle de bioconstrucció del Passeig de Benarrai.

En eixe sentit, el portaveu de Compromís per Ontinyent al consistori, Nico Calabuig i Serna, ha registrat una bateria de preguntes per al govern municipal:

– Per què no ha efectuat el manteniment necessari de la pèrgola de Benarrai?

– Per què ha procedit al seu enderroc sense informar prèviament la ciutadania?

– Pensa substituir l’estructura enderrocada per una de nova?

Segons afirma Calabuig: “Hui 17 de juliol, una retroexcavadora ha arrancat la pèrgola del Passeig de Benarrai de la nostra ciutat. Una obra de bioconstrucció intel·ligent que representava un espai agradable per a ús i gaudi de la ciutadania i un model per a la bioconstrucció al País Valencià.” “Des de la seua finalització al 2015 dintre del projecte de Benarrai liderat per qui llavors era Regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, el govern posterior no ha fet les corresponents tasques de manteniment de l’estructura, la qual podria haver resistit més anys si s’hagueren efectuat els necessaris treballs de manteniment que requereix. En cas que no es substituïsca, Benarrai perdria un dels seus atractius com a espai verd obert a l’oci d’una ciutadania que cada dia reclama més espais amables on poder gaudir del temps d’esplai de manera saludable. Preguem que es faça un correcte manteniment de Benarrai, com a exemple de la recuperació d’espais per a ús públic i per millorar l’eficiència en la gestió dels recursos públics”, afirmava el portaveu de la coalició valencianista, ecologista i d’esquerres a la capital de la Vall d’Albaida.

Des de l’ajuntament informen, que per recomanació dels tècnics municipals de Medi Ambient, hui s’ha iniciat la substitució de l’umbracle de Benarrai per una nova pèrgola. Els tècnics havien advertit de la perillositat que presentava la pèrgola existent, la qual es trobava a la fi de la seua vida útil, segons els informes. Ací us deixem una imatge del model que seguirà el nou umbracle que oferirà més metres d’ombra i tindrà una major durada.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …