28/05/2023 - 23:59
Més
  IniciOntinyentAprovat per unanimitat demanar el reforçament de l’atenció primària a la ciutat

  Aprovat per unanimitat demanar el reforçament de l’atenció primària a la ciutat

  L’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups polítics (La Vall Ens Uneix, PP i Compromís) una proposta que demana el reforçament de l’atenció primària a la ciutat, amb diverses peticions adreçades a Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya, després que la crisi de la Covid-19 “haja mostrat la necessitat indiscutible de reforçar el treball de Salut Pública”.

  La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, tenia paraules d’agraïment als professionals sanitaris “per la gran tasca que han estat fent durant tot este temps. Creguem que és moment de recordar que ells són els herois d’esta crisis, perquè s’han deixat la pell, dia a dia, mes a mes fent hores extra, doblant torns, sense dies lliures, vetllant per la salut de la població. Sense el seu gran esforç humà i professional hui no estaríem en el punt que estem i de nosaltres depèn no tornar enrere”.

  La proposta presentada per La Vall Ens Uneix reclama demanar a la Conselleria de Sanitat el reforç al personal i els recursos econòmics, materials i organitzatius dels tres centres d’atenció primària de la ciutat. A més a més, demana dotar als centres dels recursos per a la millora del diagnòstic i tractament, evitant desplaçaments innecesaris; i aprofundir en campanyes formatives sobre la importància de la salut pública. Igualment, es reclama en aquest cas al Govern d’Espanya la creació d’una entitat estatal de salut pública, que s’encarregue de coordinar la seua activitat amb altres centres autonòmics i estatals.

  Paula Soler afegia que des del Govern d’Ontinyent s’entén la sanitat com un pilar fonamental del benestar de la ciutadania que s’ha de defensar, “i per això cal reforçar els serveis tant d’Atenció Primària, com els serveis d’especialitat, d’hospital i d’urgències, perquè els professionals sanitaris i els centres on desenvolupen la seua tasca puguen fer front a possibles noves crisis”. En paraules de la regidora, “la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que necessitem més inversió en Sanitat”, però açò, continuava, “no és cap secret, ni una novetat provocada per la Covid-19, ja que aquesta pandèmia sols ha mostrat una realitat latent després de prop de 20 anys de retallades des del Govern Central i l’autonòmic”, concloïa.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit