26/04/2024 - 6:02
Més

    El PP denúncia ‘oblit de la reurbanització de la Plaça Major

    Altres notícies

    Millorar la imatge i estat de la Plaça Major d’Ontinyent ha estat una reivindicació reiterada del Partit Popular que, de moment, no ha trobat cap resposta per part del govern majoritari de la Vall ens Uneix.

    Les exigències del Partit Popular, concretament de la portaveu Popular Mercedes Pastor i el regidor Paco Penades, per a millorar l’aspecte de la Plaça Major d’Ontinyent, han arribat a tindre consignació econòmica als pressupostos municipals; es va crear la partida per a la redacció del projecte de restauració, però en la pràctica el govern de la Vall mai ha arribat a executar cap treball en este sentit i la Plaça Major de la capital de la Valll d’Albaida continua con fa un grapat d’anys, afegint als mateixos la degradació dels solars abandonats dels voltants.

    Des del grup municipal del PP consideren que la reurbanització de la Plaça Major d’Ontinyent no pot esperar més. Així mateix, expliquen des del PP, la millora en este sentit podria ser també un bon punt de partida per a la tant necessària revitalització del carrer Major, molt afectat per la merma de comerços, cases degradades i baixos tancats.  Pel que fa a la plaça, des del grup municipal del PP ontinyentí, assenyalen que la mateixa presenta dos zones amb necessitat de millores com són l’aparcament del Regall, que es troba sense urbanitzar, i el solar sense ús situat al costat de la Comissaria de la Policia Local.

    En paraules del regidor del PP i membre de la comissió d’Urbanisme, Paco Penadés, «la Plaça Major deuria ser la millor carta de presentació de la nostra ciutat, però la realitat és que qui ens visita es troba amb una plaça plena de cotxes, un descampat als peus del Campanar de Santa Maria i un solar indigne». Per a pal·liar esta situació, proposen des del PP «l’adquisició del solar pròxim a la Comissaria de la Policia Local i construir un aparcament de diferents altures. L’aparcament quedaria ocult darrere d’una façana que podria reproduir l’aspecte d’una casa senyorial del segle XIX, en consonància amb la resta d’edificacions existents a la plaça».

    Així mateix, explica Paco Penadés, «per a poder urbanitzar els terrenys pròxims al Regall, s’haurien d’adquirir els solars que encara són privats per a poder projectar una zona d’aparcament o una zona verda que complemente l’entorn del Campanar de Santa Maria i el MAOVA. Estes actuacions ajudarien a fer desaparèixer els cotxes municipals de la plaça, que amb un nou paviment i mobiliari adient, podria fer que Ontinyent tinga la Plaça Major que mereix».

    Finalment, el regidor del PP i membre de la comissió d’urbanisme, comenta que «el projecte de reurbanització de la Plaça Major s’està ajornant sense cap explicació, més bé de manera silenciada. Tant és així que podem afirmar, que passen les legislatures i no s’actua com cal. Considerem que no es pot perdre més temps i que d’una vegada per totes s’han de destinar tots els esforços necessaris per a que la Placa Major d’Ontinyent siga la que tots volem».

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -