Ximo Puig es compromet a eliminar el projecte de la planta de residus animals de la Pobla del duc

El candidat del PSPV-PSOE a la Presidencia de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, s’ha compromés públicament a a acabar amb la “barbaritat” de la planta de residus animals de La Pobla en arribar al front del Consell. Puig ha emès esta vesprada un missatge a través de les xarxes socials al qual mostra el seu “suport als companys de la Vall d’Albaida contra la planta de residus d’animals. A la Generalitat acabarem amb esta barbaritat #noalaplanta”. D’aquesta manera, Ximo Puig es compromet a actuar davant una instal·lació que podria tractar productes d’origen animal que continguen residus altament contaminants o fins i tot productes d’animals infectats de grip aviar, bovina o altres malalties.

El líder dels socialistes valencians recolza així una mobilització ciutadana que està tenint un dels seus principals valedors en el propi Ajuntament de La Pobla del Duc i el seu alcalde, el socialista Vicent Gomar, que ha presentat un recurs d’alçada basat en diversos motius, entre els quals hi ha l’existència d’informes desfavorables vinculants omesos per la Conselleria; la falta de notificacions; o la constatació d’un cúmul d’irregularitats en el projecte d’activitat autoritzat.

L’Ajuntament d’Otos també ha presentat recurs d’alçada, i ara altra des d’altra de les localitats pròximes a la planta prevista, Castelló de Rugat, el grup socialista que encapçala Antonio Esquinas ha demanat formalment que la corporació municipal presente també un recurs d’alçada contra la resolució de la Conselleria de Medi Ambient que atorga l’Autorització Ambiental Integrada a l’empresa que promou la instal·lació. Els socialistes plantegen a l’escrit que “ja que l’Ajuntament ha manifestat en diferents ocasions estar en contra de la planta i, tenint en compte que Castelló seria un dels pobles més afectats, s’han d’utilitzar tots els recursos municipals per frenar aquest desgavell”.

Des del PSPV de Castelló assenyalen que la construcció de la planta “tindrien diferents efectes negatius per al poble, des de l’impacte econòmic en l’agricultura local i el turisme rural als efectes al medi ambient produïts per la contaminació fruit del tractament als residus, però fonamentalment la salut dels veïns i veïnes, que podria córrer perill en cas que les mesures de prevenció no funcionaren”. Antonio Esquinas assenyalava que “Castelló no pot permetre la construcció d’aquesta planta. Qui compraria fruita o hortalitzes al costat d’un lloc on hi ha substancies contaminants? Qui permetria que els seus fills begueren de dipòsits junt a una instal·lació de risc mediambiental? La construcció d’aquesta planta sols beneficia a obscurs interessos econòmics i perjudiquen a la gent de Castelló i de tota la Vall”.

Esquinas considera que “no hi ha excuses per a que el PP de Castelló no presione al màxim, i no amb la boqueta menuda, per a que es pare la posada en marxa de la planta. És moment d’estar tots units per damunt de les diferencies ideològiques per defensar allò que es correcte”, destacava. El portaveu socialista també s’ha compromès a que si en 2015 els socialistes tornen al govern municipal, ficaran totes les ferramentes institucionals, jurídiques i legals de l’Ajuntament per frenar el que consideren “una monstruositat”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Els Socialistes de la Vall d’Albaida demanen una “finestra única” per agilitzar la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital

El Socialistes de la Vall d’Albaida, demanen a la resta de formacions polítiques unitat d’acció …