Sanchis: “PSOE i Compromís estan posant en perill la continuïtat de la Mancomunitat”

“El pacte de PSOE i Compromís per governar la Mancomunitat destrossa el consens que sempre ha presidit l’ens comarcal i posa en perill la seua estabilitat i continuïtat”. Així ho manifestava ahir al ple constitutiu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per al periode 2019-2023 el portaveu de La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, qui va explicar que el seu partit no vol bloquejar l’ens comarcal i per això s’abstenia en la votació, “però el que no anem a deixar és que prenguen el pèl als nostres veïns i veïnes”.

El portaveu de La Vall Ens Uneix recordava que no s’ha tingut present la representativitat real dels partits als municipis. El PSOE i Compromís ens han enviat un correu i ens han dit: “açò és el que hi ha”, fent una mostra més de la prepotència dels partits de sempre. S’obliden que dels 87.700 habitants de La Vall d’Albaida, La Vall Ens Uneix governa sobre 36.100, el 41%, mentre que PSOE i Compromís governen respectivament sobre 19.400 i 17.900 i el PP sobre altres 12.8002”. Sanchis ha exposat que pot ser un acord legal, perquè la Llei de Mancomunitat aprovada per els mateixos partits atorga tant a Ontinyent Sempere, per posar un exemple, dos vots al plenari a cadascú, però en canvi a la mancomunitat paguem per habitants. Paguem per habitants o per vots a l’assemblea? O un criteri o altre”, ha apuntat Sanchis, qui creu que el secretari general del PSOE de la comarca, Antonio Esquinas, no estigué massa encertat quan digué que Sempere havia de tindre la mateixa veu que el nostre poble”.

El també diputat provincial de la Vall Ens Uneix assenyalava que “és poc intel·ligent” que PSOE i Compromís “vullguen marginar Ontinyent, la ciutat que aporta prop del 40% del Pressupost de la Mancomunitat. Sembla que la por a l’anunci de l’expansió de la Vall Ens Uneix per la comarca els ha pogut més que el trellat necessari per governar la Mancomunitat des de l’acord”, ha afegit.

Des de La Vall Ens Uneix es qualificava també de “ridícul” que per arribar a un acord entre PSOE i Compromís a la Vall d’Albaida “hagen hagut de vindre els seus partits de València a dir-los que ha de fer”; i de “curiós” que Compromís, que ni tan sols havia acceptat mai delegacions de la Mancomunitat, “vaja ara de principal valedor d’aquesta, i quan a més a més, en la legislatura passada només van estar preocupats de que l’ens comarcal fera de banc de l’Ajuntament d’Albaida, que li deu una barbaritat de diners”.

Joan Sanchis afegia que no s’ha votat en contra “perquè no volíem muntar numerets com van fer ells, ni bloquejar la Mancomunitat, però el model que s’havia seguit històricament no s’ha respectat per un embolic d’egos, cadires i també per por a La Vall Ens Uneix. Cal recordar que l’obligació d’ajudar als municipis menuts és de la Diputació de València i la Generalitat, i no dels ajuntaments grans, i que la Mancomunitat és una associació voluntària d’ajuntaments per mancomunar serveis i repartir despeses. Ningú pot posar en dubte la generositat de l’Ajuntament d’Ontinyent, que sempre ha apostat per la Mancomunitat, però una cosa és ser generós i altra ben distinta que et prenguen el pèl”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …