21/04/2024 - 17:44
Més

  El Partit Popular proposa crear una zona de caravanes a Ontinyent per a este estiu

  Altres notícies

  El Partit Popular portarà al ple d’abril la proposta d’implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes amb l’objectiu de convertir la capital de la Vall d’Albaida en nou destí del turisme de caravanes, una forma de viatjar de moda que de materialitzar-se, podria revertir positivament als hostalers i comerciants de la ciutat.

  Esta proposta ja va ser traslladada per part dels populars als regidors responsables de Turisme, Urbanisme i Hisenda, concretament al juny de l’any passat. Com ha explicat el regidor del PP, Paco Penadés, ara el que es tracta és de dur la proposta d’acord al plenari perquè, per unanimitat, s’acorde dur endavant esta zona de caravanes.

  Com explica el regidor del PP, “el fenomen del qual es coneix com a caravàning és una modalitat de turisme que està cada volta més de moda i que compta amb més de 230.000 vehicles registrats a tota Espanya entre caravanes, autocaravanes i furgonetes camper. La situació actual i futura del sector turístic estarà sense dubte marcada per la propagació del COVID-19 i el desplaçament amb caravanes per a fer turisme sembla que serà, segons els experts, una eixida segura al tractar-se d’una manera de viatjar allunyada de les massificacions”.

  En paraules del regidor del PP, “este tipus de turisme es caracteritza per la seua desestacionalització. Com que les parades oscil·len entre 24 i 72 hores, qualsevol època de l’any és favorable a la seua pràctica. L’objectiu principal d’estos turistes és la recerca de paratges naturals per a practicar senderisme o ciclisme, entorns patrimonials atractius que puguen visitar, així com l’adquisició de productes típics de la zona. Ahí és on esta actuació revertiria positivament als hostalers i comerciants d’Ontinyent”, afirma Paco Penadés.

  Com expliquen els populars, ”si volem obrir Ontinyent a tots els viatgers, en este cas hauria d’existir una zona habilitada per a l’aparcament de caravanes i que hauria de complir una sèrie d’especificacions bàsiques per tal d’oferir este servei als turistes. En concret: punts de buidatge d’aigües negres, grises i d’aigua potable i contenidor de residus i de recollida selectiva. Comenta el regidor del PP que “la inversió pot ser molt baixa i el retorn econòmic elevat al col·locar-nos com a un nou destí en el mapa dels turistes de caravana”.

  Pel que fa a possibles ubicacions de l’aparcament de caravanes, s’hauria de buscar una zona de fàcil accés i ben comunicada, sense edificacions pròximes i sempre prioritzant la seua ubicació a terrenys municipals. Es recomana que cada aparcament tinga una longitud de 8 metres i una amplària de 4 metres. Pel que, un pàrquing de 10 places, necessitaria al voltant d’uns 500-600 metres quadrats.

  Finalment el regidor del PP afirma que es tracta d’una actuació que contribueix a millorar l’oferta turística d’Ontinyent i obri una possibilitat de mercat fins ara per explotar, contribuint a l’economia de la ciutat. Des del grup municipal del PP esperen que la proposta s’aprove per unanimitat i així de cara a l’estiu 2021 puga oferir-se ja el servei.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -