20/04/2024 - 15:20
Més

    Rodríguez reivindica un finançament just de l’Estat a la Comunitat Valenciana per resoldre el deute històric d’Ontinyent

    Altres notícies

    “És necessari que deixem de buscar responsables en una o altra banda, perquè el ben cert és que eixa mateixa desunió ha estat argument per no afrontar mai des de Madrid el problema valencià. Els valencians no volem ser més que ningú, però tampoc volem ser tractats com si no fórem ningú”. Amb estes paraules en l’acte institucional del 9 d’octubre, en un abarrotat Palau de La Vila, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez feia una crida a la unió en la reivindicació d’un finançament just i equitatiu de la Comunitat Valenciana per part de l’Estat.

    A l’acte institucional del dia dels valencians, que començava recorda amb un minut de silenci a les dones víctimes de la violència de gènere al llarg de l’any, Jorge Rodríguez incidia en què “necessitem una Generalitat Valenciana amb suficients recursos per construir el nou Hospital, per completar la ronda sud o per construir els nous accessos des de Torrefiel. És imprescindible que millore el finançament de l’Estat perquè la Generalitat tinga diners i puga construir el nou Institut de l’Estació o l’aulari del Bonavista”.

    L’alcalde apuntava que la situació heretada “és molt dolenta” i que “entre el deute gegant que ens han deixat i la falta de finançament, la resolució del deute històric no va a ser fàcil”. Davant això, avançava, “no anem a perdre ni un sol segon, com ja estem fent, per reivindicar i exigir allò que és just i que ens pertoca per dret”, fent una crida a la resta de les forces polítiques, a empresaris, sindicats i a tota la societat “a la unitat, perquè no és el moment dels trencaments, no és el moment per a l’enfrontament sinó per al treball conjunt”.

    A la seua intervenció, el primer edil, tenia també paraules d’agraïment per als ontinyentins, per la resposta al “Gran Pacte Ciutadà” que va llançar al seu primer discurs del Nou d’Octubre com a alcalde en 2011: “vull donar les gràcies a tots i a totes per espentar-nos, per entendre que els recursos són limitats i per compartir la nostra idea de fer molt més amb menys”. Rodríguez avançava que el Govern d’Ontinyent seguirà posant com a prioritat absoluta la Promoció Econòmica de la ciutat, i prometia “allò que estic en condicions de prometre’ls: esforç, honradesa, dedicació, lleialtat i respecte als meus ciutadans i ciutadanes”. L’alcalde enumerava també els mèrits dels guardonats d’enguany als premis 9 d’octubre, “Gent que ha ficat sempre Ontinyent per damunt de tot, gent que ha sabut fer de l’esforç i del treball ben fet la seua senya d’identitat”.

    Després de les paraules de Rodríguez i de tots els portaveus dels grups municipals (Rebeca Torró pels Socialistes; José Luis Climent pel Partit Popular; Joan Gilabert per Compromís; Paula García per Esquerra Unida i Sergio Ramiro per Ciutadans), prenia la paraula l’activista social Teresa Mollà, en nom de tots els guardonats amb les distincions honorífiques que també han inclòs el fundador de l’Associació Nacional de la Síndrome Idic-15, Miguel Angel Orquín; el metge i cirurgià Luis Ortega; l’actriu Maria Juan (absent per la seua recent maternitat, replegava el premi sa mare Concha Donat); el professor i treballador de la cultura valenciana Ximo Urenya; i la companyia de Teatre “Agrupació Artística d’Ontinyent”.

    Mollà donava les gràcies en nom de tots ells i mostrava “l’orgull de pertànyer a este grup de persones generoses que, d’una u altra manera, hem cregut que una societat més justa, més culta i menys malalta és possible”, un grup de persones “que només hem fet el que en cada moment de les nostres vides hem cregut més just o més adequat”. Mollà feia especial referència al minut de silenci guardat en record de totes les dones assassinades pel terrorisme masclista, destacant que “els Estats i les seues Institucions deuen garantir una vida digna i lliure de violències a la ciutadania”, criticant les retallades en prevenció, en sensibilització, en educació, sanitat i formació per a la prevenció d’esta violència.

    També tenia paraules de record per a les persones que han treballat amb els guardonats, fent especial menció a alguns dels fundadors desapareguts de l’Agrupació Artística d’Ontinyent: José Vizcaíno, Vicente Tolsá, Enrique Torró, Enrique Tortosa, Antonio Tortosa, Rafael Fenollar i Joaquín Esparza; realitzava un agraïment als familiars i amistats que han estat al costat dels guardonats i guardonades a les seues trajectòries, i advertia que “el guardó que hui rebem ha de ser un reforç que ens empente a continuar treballant pel nostre poble un poble que ha cregut en nosaltres, i pel que continuarem treballant, estic segura que cada dia”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -