25/06/2022 - 12:05
IniciPolíticaPaco Penadés (PP) proposa solucions tècniques diferents als fanals per realçar la...

Paco Penadés (PP) proposa solucions tècniques diferents als fanals per realçar la bellesa del Pont Vell

Com explica el regidor popular, Paco Penadés, responsable d’Enllumenat Públic, «al rebre notificació pel que fa al mal estat en el qual es troben les actuals columnes del Pont Vell em vaig assabentar de la previsió de canvi d’aquestes, dins del projecte de restauració del Pont Vell el qual inclou uns fanals que, crec no són del tot adequades per a il·luminar el que sens dubte és un dels símbols més importants d’Ontinyent el pont Vel construït entre els anys 1500 i 1501».

El projecte de restauració del Pont Vell va passar per la comissió de Patrimoni, però com explica Paco Penadés, «molt possiblement cap membre de la comissió tinga coneixement de quines lluminàries s’ubicaran sobre el Pont». És per això que el regidor popular ha proposat que s’estudie el tema a la pròxima convocatòria i sobre la taula es parle de les possibilitats existents; la proposta que contempla el nou projecte o l’homologació amb il·luminaries model Villa, que s’utilitzen al Camí dels Carros, la Cantereria i la Vila. En aquest sentit es restaurarien les columnes existents i s’adaptarien a tipus LED, explica Paco Penadés.

El regidor d’Enllumenament Municipal considera que altra opció a tindre en compte seria retirar les columnes d’enllumenament, al considerar-les elements impropis del pont. Es tracta, explica Paco Penadés, «de ressaltar la bellesa i elegància del pont, buscant altra solució tècnica, amb lluminàries estratègicament col·locades prop del pont per a la seua correcta il·luminació». Paco Penadés insisteix en el fet que «encara podem donar una millor solució a este tema i considere que la comissió ha de pronunciar-se al respecte. En definitiva el que volem és conservar el Pont Vell, un element clau del nostre patrimoni i també potenciar-lo com a element turístic i promoció de la ciutat d’Ontinyent».

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents