28/03/2024 - 21:29
Més

    Compromís i EU d’Ontinyent emeten un comunicat per mostrar el seu rebuig als “bous” del mes de juny

    Altres notícies

    Comunicat conjunt des de Compromís i EU d’Ontinyent sobre la celebració de bous per al mes de juny:

    Davant les notícies publicades pel que fa a la celebració d’una festa de bous per al mes de juny, el primer que manifestem és la nostra DECEPCIÓ respecte al canvi de posicionament del PSOE.

    Els tres grups que hem donat suport al Govern d’Ontinyent manteníem una postura clara al respecte. El Bou de la Puríssima és una tradició, amb la qual podem estar d’acord o en desacord, però vam acordar no qüestionar la seua continuïtat. Ara bé, tots tres grups vam manifestar per activa i per passiva que l’Ajuntament no autoritzaria cap altra festa de bous a Ontinyent.

    El mateix alcalde va manifestar i desautoritzar reiteradament les peticions de fer festa de bous a les últimes festes de Sant Rafel, amb arguments que continuen plenament vigents. “No autoritzarem cap altre bou fora de les festes de la Puríssima, d’igual manera que no autoritzarem cap altra entrada de Moros i Cristians”.

    Aquest canvi de postura, dir que sí quan abans deia NO, comptar amb els grups d’EU i COMPROMÍS per a traslladar a les diferents entitats la decisió de NO autoritzar el bou a les festes de Sant Rafel i no comptar amb nosaltres per a aquesta decisió unilateral, no sols és decebedor sinó que, a més, és deslleial amb els grups polítics que li hem donat suport. Entenem que la cultura i la realitat social a la nostra ciutat ha d’evolucionar cap a valors i formes de societat i tradicions més avançades i més respectuoses amb el nostre medi ambient i els drets dels animals. Les administracions som les primeres que hem de donar exemple fomentant valors i una cultura de respecte lliure de maltractament a qualsevol ésser viu.

    Aquest canvi de postura, a 60 dies de les pròximes eleccions locals, sols pot entendre’s com electoralista i populista. Ara que sembla que volen amagar el nom del partit al qual representen, és quan més actuen com el PSOE de sempre, amb ambigüitat calculada, sense ideologia i amb manipulacions. Entenem que la cultura i la realitat social a la nostra ciutat ha d’evolucionar cap a valors i formes de societat i tradicions més avançades i més respectuoses amb el nostre medi ambient. Des de l’administració hem de fomentar el valor i la cultura del respecte lliure de maltractament a qualsevol ésser viu.

    Per tot açò demanem a l’alcalde d’Ontinyent que rectifique, o almenys, que done la cara i faça alguna explicació.

    La no autorització del bou a les festes de Sant Rafel no va ser decisió de les associacions de Sant Rafel, va ser una decisió política, igual com és una decisió política autoritzar el bou a juny, no cal amagar-se darrere d’un decret de la GV (que continua deixant la competència dels bous al carrer en mans de l’ajuntament) ni darrere dels comerciants ni dels hostalers. Aquest criteri està refrendat, tal com es pot veure al decret de la GV, donat que les llicències d’ocupació de via pública les ha d’autoritzar l’Ajuntament d’Ontinyent i, a més a més, l’Ajuntament ha de realitzar una declaració favorable a la celebració d’aquestes festes, així com un informe escaient vers les instal•lacions de tancament, delimitació protecció o diversió, subscrit pel tècnic municipal. No ens valen falsedats com que a l’ajuntament no li costa cap despesa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -