Ontinyent presentarà un recurs per conservar la comisaria de la Policia Nacional

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez ha manifestat que la redistribució territorial policial a la província de València anunciada per la Delegació del Govern, “no soluciona res a Ontinyent, i només serveix per deixar una situació complexa als agents de la Policia Nacional que estan prestant servei a la ciutat”. Així ho manifestava el primer edil ontinyentí després de la reunió mantinguda hui a València amb el Subdelegat del Govern, José Roberto González, en presència dels comandaments locals de Policia Nacional i Guàrdia Civil.

A l’encontre, el Subdelegat ha donat detalls a l’alcalde al voltant del canvi que es planteja: A partir de 2024, la competència exclusiva de la seguretat a la ciutat i el disseminat seria de la Guàrdia Civil, amb una xifra d’efectius com a mínim equivalent a la de l’actual suma d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil a la ciutat. Els serveis administratius vinculats a la Policia Nacional com ara l’expedició de DNI o passaports es mantindria, i l’atenció a la violència de gènere passaria a ser responsabilitat de la Guàrdia Civil. A més a més es milloraria les condicions de l’actual caserna de la Guàrdia Civil, que passaria a ser considerada com a lloc principal del cos a la zona. 

L’alcalde mostrava en la reunió la seua disconformitat: “volíem un canvi a la zonificació que aclarira les competències i no la supressió d’un dels cossos. És una redistribució poc reflexionada i seriosa i menys per un govern en funcions. A més està molt allunyada d’allò que veníem reclamant des de la Junta de Seguretat que és un reforçament dels efectius dels cossos de seguretat al terme”, destacava.

Jorge Rodríguez explica que davant aquest canvi, que encara no ha estat publicat en el BOP, “cabrà recurs, i en eixe cas prendrem les accions legals que estimem oportunes, ja que és una proposta que no millora res. Amb tot, no hem de perdre de vista que es tracta d’una situació que es planteja d’ací a 5 anys, un període al qual aquest canvi l’haurien de refrendar com a mínim dos governs, i el que ha de tenir present la gent és que la seguretat ciutadana està garantida i que el govern d’Ontinyent defensarà en tot moment els interessos dels seus ciutadans i ciutadanes”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …