medieval2020
la disminució de la secció del riu augmenta el risc de desbordament en cas de fortes pluges

Demanen a la confederació la neteja urgent del llit del Clariano

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que procedisca amb urgència a la neteja del llit del riu Clariano. Segons s’explica al document remés per la regidora a la CHX, com a conseqüència de l’episodi de pluja del passat mes de setembre, i una vegada tornat el cabdal a nivells normals per a un període de pluges, s’ha observat que han quedat acumulats arrossegaments de tota mena, (cosa que s’acredita davant la Confederació amb un recull fotogràfic).

Segons explica Sayo Gandia, “aquests cúmuls existents en el llit del Clariano, a més de ser objecte de nombroses queixes veïnals poden presentar obstacles per a crescudes del cabdal futures”. En aquest sentit, des del departament de Medi Ambient es considera “especialment preocupant” l’acumulat de terres, graves i altres àrids que ha suposat una disminució de la secció del riu (açò és, la profunditat del llit del riu), que s’agreuja en el tram al seu pas pel nucli urbà d’Ontinyent. Aquesta situació augmenta el risc de desbordament al seu pas del riu pel nucli urbà en cas de repetir-se una situació de fortes pluges, encara que no siguen tan intenses com les patides el passat mes de setembre.

Per aquest motiu, la regidoria de Sostenibilitat ha sol·licitat la retirada de residus i dragatge de cúmuls amb urgència, per tal de recuperar la secció de desaiguament del llit anterior a les pluges. Sayo Gandia destacava que “entenem que el cànon de control d’abocaments que anualment paga l’Ajuntament d’Ontinyent a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a través de la Comunitat d’usuaris d’abocaments Ontinyent-Agullent ha de servir precisament per a aquestes qüestions, a més d’altres. És necessari que actuen i que actuen ja, és la seua responsabilitat i així els ho reclamem”, concloïa.   

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Dues recreacions històriques recordaran la Reconquesta i la Revolta de les Germanies dins “d’Ontinyent Medieval”

Els espectacles estan vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial i es basen en textos originals del cronista oficial adaptats per la companyia Reims