Ontinyent insta al Govern i la Generalitat a limitar l’expansió de les sales d’apostes

L’Ajuntament d’Ontinyent ha acordat instar als governs de l’Estat i la Generalitat Valenciana a limitar l’expansió de les sales de joc amb mesures que així ho permeten, com ara la implementació de distàncies mínimes suficients entre estes cases o límits a la quantitat d’aquestes per cada població. Aquest és un dels aspectes del text aprovat a l’últim ple davant la proliferació generalitzada de les cases de joc, apostes en línia, i problemes derivats de la ludopatia, “un problema social que està afectant a tots els municipis, davant el qual hem d’actuar des de totes les institucions abans que s’arribe a punts sense retorn”, segons explicava la 1ª tinent d’alcalde, Natàlia Enguix.

La també regidora d’Hisenda donava detalls d’esta proposta, aprovada per unanimitat de tots els grups, i presentada per La Vall Ens Uneix abans de l’aprovació de l’avantprojecte de Llei del Joc de la Generalitat Valenciana. Enguix, exposava que “el que volem és que les institucions superiors actuen, o al seu defecte establisquen mecanismes perquè els ajuntaments pugam actuar, ja que a hores d’ara no és possible en base a l’actual legislació. De fet, des de l’Ajuntament d’Ontinyent vam tractar d’incloure esta limitació a través de la revisió d’ordenances per a 2020 però ens va ser impossible per les limitacions que imposa la normativa actual”, assenyalava.

Al text aprovat pel ple d’Ontinyent també s’insta al Govern Valencià a que incloga a la seua nova Llei de Joc la regulació de l’accés a les terminals d’apostes esportives en els establiments d’hostaleria, i es fan una seria de peticions al Govern de l’Estat, com ara les reformes legals necessàries per regular la publicitat de les cases d’apostes, fent efectiva la protecció del públic infantil i juvenil, i amb especial atenció a la publicitat per a jocs i apostes en línia. Per altra banda, també s’insta al Govern de l’Estat a augmentar el tipus aplicable a l’impost sobre activitats del joc per a les cases d’apostes i del joc en línia, i que l’increment aplicable de nous impostos es destinen a polítiques socials i d’integració.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …