22/06/2024 - 21:15
Més

  Ontinyent Ens Uneix crearà un nou Centre d’Autonomia Personal per a persones amb trastorn d’espectre autista

  Altres notícies

  Ontinyent Ens Uneix crearà un nou Centre d’Autonomia Personal per a persones amb trastorn d’espectre autista al barri de Sant Rafel, adjacent a la unitat terapèutica d’AFAO. És una de les principals propostes de la formació municipalista en matèria de Política per a les Persones, de les que donava detalls Paula Soler, actual regidora de l’àrea i membre de la candidatura de Jorge Rodríguez. Soler explicava que aquest projecte, que s’està treballant amb la col·laboració de l’associació Inclou-TEA, s’ha presentat a Conselleria i està sent sotmés al procés d’acreditació. Una volta estiga acreditat, l’Ajuntament d’Ontinyent impulsarà la seua construcció per a la seua posterior cessió a l’associació.

  Altra proposta destacada serà el desenvolupament del sistema “cohousing” a les vivendes del nou Centre Intergeneracionals del carrer Delme. Es tracta d’un concepte que pren com a base el compartir recursos i les ajudes, incentivant que açò es produisca entre persones joves que vullguen emancipar-se i també de persones majors, al marc de l’aposta intergeneracional que suposarà el nou centre del Delme”.

  A més a més, Ontinyent Ens Uneix implementarà noves activitats tant a aquest nou Centre Intergeneracional com al CIM de Sant Rafel i els Centres Cívics de Sant Josep i el Llombo; i es posaran en marxa nous programmes, com “Cuida’t”, adreçat a persones cuidadores; i es posarà en marxa un programa especific de salut per a dones adultes i majors. La també membre de la candidatura Katty Ushiña explicava que aquest programa “promourà la participació social i l’envelliment actiu d’estes persones a través de la creació de nous espais de participació i col·laboració, per tal d’incrementar el seu benestar físic, psíquic i social”.

  Altres propostes són l’ampliació del nombre d’habitatges municipals per a població amb rendes baixes; l’adhesió al programa de Ciutats Amigables amb les persones majors, i el treball amb la Generalitat Valenciana per reforçar l’atenció social a Ontinyent. En aquest sentit, José Antonio Calabuig Oviedo explicava que “vetlarem perquè es faça realitat la reconversió de l’antic Hospital d’Ontinyent en un Hospital d’Assistència a Crònics i Llarga Estança; exigirem a la Conselleria la millora en l’atenció primària i hospitalària a la ciutat, i treballarem amb la Conselleria l’aplicació del Pla Convivint, que preveu la construcció d’un centre específic i un centre de dia per a persones amb malaltia mental crònica i un centre de menors” . A més a més, s’exigirà a la Generalitat, junt amb AFAO i ADIEM, un nou centre de dia per a persones malaltes d’Alzheimer, així com l’increment de recursos per a l’atenció psicològica i psiquiàtrica.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -