29/05/2023 - 1:01
Més
  IniciOntinyentOntinyent Ens Uneix crearà un nou Centre d’Autonomia Personal per a persones...

  Ontinyent Ens Uneix crearà un nou Centre d’Autonomia Personal per a persones amb trastorn d’espectre autista

  Ontinyent Ens Uneix crearà un nou Centre d’Autonomia Personal per a persones amb trastorn d’espectre autista al barri de Sant Rafel, adjacent a la unitat terapèutica d’AFAO. És una de les principals propostes de la formació municipalista en matèria de Política per a les Persones, de les que donava detalls Paula Soler, actual regidora de l’àrea i membre de la candidatura de Jorge Rodríguez. Soler explicava que aquest projecte, que s’està treballant amb la col·laboració de l’associació Inclou-TEA, s’ha presentat a Conselleria i està sent sotmés al procés d’acreditació. Una volta estiga acreditat, l’Ajuntament d’Ontinyent impulsarà la seua construcció per a la seua posterior cessió a l’associació.

  Altra proposta destacada serà el desenvolupament del sistema “cohousing” a les vivendes del nou Centre Intergeneracionals del carrer Delme. Es tracta d’un concepte que pren com a base el compartir recursos i les ajudes, incentivant que açò es produisca entre persones joves que vullguen emancipar-se i també de persones majors, al marc de l’aposta intergeneracional que suposarà el nou centre del Delme”.

  A més a més, Ontinyent Ens Uneix implementarà noves activitats tant a aquest nou Centre Intergeneracional com al CIM de Sant Rafel i els Centres Cívics de Sant Josep i el Llombo; i es posaran en marxa nous programmes, com “Cuida’t”, adreçat a persones cuidadores; i es posarà en marxa un programa especific de salut per a dones adultes i majors. La també membre de la candidatura Katty Ushiña explicava que aquest programa “promourà la participació social i l’envelliment actiu d’estes persones a través de la creació de nous espais de participació i col·laboració, per tal d’incrementar el seu benestar físic, psíquic i social”.

  Altres propostes són l’ampliació del nombre d’habitatges municipals per a població amb rendes baixes; l’adhesió al programa de Ciutats Amigables amb les persones majors, i el treball amb la Generalitat Valenciana per reforçar l’atenció social a Ontinyent. En aquest sentit, José Antonio Calabuig Oviedo explicava que “vetlarem perquè es faça realitat la reconversió de l’antic Hospital d’Ontinyent en un Hospital d’Assistència a Crònics i Llarga Estança; exigirem a la Conselleria la millora en l’atenció primària i hospitalària a la ciutat, i treballarem amb la Conselleria l’aplicació del Pla Convivint, que preveu la construcció d’un centre específic i un centre de dia per a persones amb malaltia mental crònica i un centre de menors” . A més a més, s’exigirà a la Generalitat, junt amb AFAO i ADIEM, un nou centre de dia per a persones malaltes d’Alzheimer, així com l’increment de recursos per a l’atenció psicològica i psiquiàtrica.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  FER UN COMENTARI

  Introduïu el vostre comentari.
  Introduïu el vostre nom aquí

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  El més llegit