29/03/2024 - 6:48
Més

    Ontinyent Ciutat Refugi

    Altres notícies

    El passat 19 de novembre tingué lloc el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent, al qual es va aprovar l’ajuda d’emergència sol·licitada Creu Roja amb un pressupost de 3.610,50 € per tal de donar cobertura a l’assistència sanitària especialitzada en parts i cesàries a dones sirianes, palestines i a altres acollides en sis hospitals en zones d’actuació.

    A principis de juliol el Consell de Cooperació va confirmar que havia quedat uns estalvis destinats a ajudes d’emergència. Dos mesos més tard, en setembre, quant va començar la Crisi dels Refugiats, la Comissió va considerar destinar aquests romanents a aquella entitat que demanés suport econòmic, on l’única entitat fou Creu Roja, que a més va ser recolzada per tots els partits i aprovada en el Ple de novembre per unanimitat.

    En aquestes línies, el coordinador del Consell de Cooperació, Jaime Peris, va matisar que tal com la seua entitat havia determinat:

    “Ontinyent ja forma part de la xarxa Ciutats Refugi”

    Alhora, Peris va explicar que l’Ajuntament ha obert un expedient i s’està treballant en la gestió d’aquesta incorporació. La plataforma Ciutats Refugis neix de la solidaritat ciutadana i denuncia la violació de drets humans que pateixen els refugiats i la situació en què actualment es troben totes aquestes persones. Aquesta xarxa també vetlla per aquests dos eslògans: “NO A LA GUERRA, Sense guerra no hi ha refugiats”, i “NO a la subhasta de refugiats que Europa està impartint”.

    El punt 2.3.: “Ajuda d’Emergència a Síria 2015- Sol·licitud de Creu Roja” conclogué amb la intervenció de l’alcalde Jorge Rodríguez:

    “Nosaltres com a Ajuntament allò que podem fer és sumar esforços i en aquest camí estem i estarem.”

    Malgrat els esforços dipositats tant a escala local com a l’àmbit autonòmic, actualment la Comunitat Valenciana encara no ha rebut cap refugiat de la quota europea; mentre que en l’àmbit nacional s’ha acollit a tan sols onze refugiats dels 120.000 asilats que la Comissió Europea acordà redistribuir el passat mes de setembre. Avui l’assumpte a escala internacional ha quedat reduït a un segon pla i és la pròpia solidaritat ciutadana la que a través de xarxes com ‘Ciutats Refugi’ avalen i empatitzen amb aquestes persones.

    Les associacions que avalen per oferir recer als milers de refugiats, fan una crida a la ciutadania, doncs són conscients de la diversitat de casos i condicions en la que es troben les persones refugiades, i per tant, les múltiples atencions que aquestes requereixen. Actualment són sistemes ineptes, ja que no disposen de la suficient capacitat per a cobrir totes les necessitats. Per poder cooperar amb la xarxa ‘Ontinyent Ciutat Refugi’ d’ací poc temps es posarà a disposició una pàgina web on s’exposarà tota la informació tant per aquells que estan disposats a oferir ajuda econòmica, allotjaments, classes lingüístiques, assistència psicològica, el seu propi temps, etc.

    Mentre habiliten aquesta web, ‘València Ciutat Refugi’ a la seua pàgina presenta els diferents àmbits dels quals s’encarrega, així com de tots els formularis per aquells interessats en col·laborar amb la plataforma. Alhora s’explica detalladament com es portarà a terme l’acollida dels refugiats a aquelles llars que s’han ofert voluntàries; també s’especifica com es gestionaran les despeses que suposen assumir a persones refugiades.

    En els temps que corren l’ajuda i la cooperació, malgrat ser provisional resulten necessàries i transcendental per a xarxes com la de ‘Ciutats Refugi’.

     

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -