L’Olleria i Bellús, últimes cites senderistes i amb inscripció gratuïta

0

Este cap de setmana acaben les rutes senderistes d’enguany i ho fan amb inscripcions gratuïtes per a premiar els que han participat i estimular els que no s’han llançat encara a descobrir els encants de la Vall. Dissabte 19 de desembre, l’Olleria proposa una ruta per la serra de 12 quilòmetres que passarà pel caputxins, els capellans, el port de l’Olleria, per a esmorzar en la Creueta i tornar per la Casa Platillao i la Casa El Salido.

Diumenge 20 de desembre, Bellús proposa descobrir el paratge de l’Estret de les Aigües, de gran valor mediambiental i ecològic. Partirà a les 9 des de l’ajuntament en direcció a l’oest pel camí de Salt fins el barranc de Cari on la ruta es desvia a l’esquerra cap al camí de l’Olleria. Després de passar per la casa rural Roja de Bellús se seguirà el camí de la Fillola que porta a la pedrera. En travessar la N-340 es pujarà al Paller, punt geodèsic de Bellús, des d’on es baixarà a la Casa de la Llum, un antic molí ara restaurat en mig del paratge de l’Estret de les Aigües. Finalment es remuntarà el costat del riu fins arribar a Bellús. La longitud total és de 10 km, el temps aproximat de 4 hores i la dificultat mitjana. A banda, l’Ajuntament de Bellús junt amb l’Agrupació Fotogràfica de Carrícola conviden els assistents a visitar l’exposició de la processó del Crist de la Mort Mort que romandrà oberta al Centre Cultural de Majors des del 18 de desembre fins al 4 de gener.

El passat cap de setmana, Otos i Benissoda van comptar amb una trentena de persones. Des de l’organització es recorda que cal inscriure’s en www.valldalbaida.com i estar 15 minuts abans de l’hora al punt d’eixida. Igualment, es recomana portar esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calcer adequat.

Publicitat