29/03/2024 - 14:33
Més

    Ontinyent ampliarà la protecció de les persones vulnerables i la joventut davant les apostes a proposta de Compromís

    Altres notícies

    Aquest dijous, el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava per unanimitat la moció de Compromís per Ontinyent on es plantejava l’adhesió al Conveni marc entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a permetre la col·laboració municipal en la inspecció, vigilància i control de l’activitat del joc, a través de la Policia Local d’Ontinyent. La proposta, defensada en el Ple per la regidora M. Àngels Moreno, aprofundeix en la protecció de la joventut i els col·lectius vulnerables respecte al fenomen del joc i les apostes, a través de l’aplicació de la Llei valenciana del joc i la col·laboració entre administracions.

    En paraules de la regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, M. Àngels Moreno, “celebrem que el Ple Municipal haja aprovat per unanimitat la nostra proposta, ja que està enfocada a protegir als col·lectius de persones més vulnerables davant el fenomen del joc i les apostes, que ha generat una creixent preocupació social en els últims temps. L’adhesió de l’Ajuntament d’Ontinyent a aquest conveni permetrà que la Policia Local, com a cos de seguretat més proper a la ciutadania, realitze les tasques d’inspecció per a garantir el compliment de la legislació valenciana respecte al joc. D’aquesta manera, es podrà dur a terme una supervisió constant sobre el correcte desenvolupament del joc i les apostes en tot allò relatiu al control d’admissió als establiments, l’eliminació de les formes de joc no autoritzades i l’augment de la transparència d’aquesta activitat”.

    Moreno ha exposat que “el conveni preveu una col·laboració estreta entre el cos de Policia Local i la Conselleria d’Hisenda, qui té les competències en matèria de joc, i que serà l’encarregada de tramitar els expedients sancionadors i dotar de la formació necessària als i les agents. Des de Compromís per Ontinyent pensem que aquestes iniciatives són molt necessàries per a la protecció de la ciutadania i el foment d’una vida i un oci saludables a la nostra ciutat. Les administracions locals no només estem per a fer grans obres, sinó també per atendre els problemes i oferir respostes a les preocupacions que afecten a la vida diària de les persones”.

    “Volem agrair el vot a favor de La Vall ens Uneix i el Partit Popular a la nostra proposta, ja que aquests temes precisen unitat i suport de tots els partits i institucions. Farem seguiment dels següents passos per a l’adhesió de l’Ajuntament al conveni, per tal que siga efectiva el més prompte millor i es puga començar a treballar en aquest nou model d’inspecció més proper a la ciutadania”, ha conclòs Moreno.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -