23/03/2023 - 11:40
Més
  IniciOntinyentNico Calabuig: "Si l'actual govern local no veu prioritari abaratir la llum...

  Nico Calabuig: “Si l’actual govern local no veu prioritari abaratir la llum a la majoria de famílies, ho farem des del proper”

  El passat dijous es debatia i votava en el Ple Ordinari de gener la moció del grup municipal Compromís per Ontinyent per impulsar l’autoconsum energètic compartit a la ciutat, a través de cobrir amb plaques fotovoltaiques la màxima quantitat possible de teulades i cobertes municipals, així com establir bonificacions d’impostos a les comunitats de veïns i veïnes que participen de l’autoconsum. El regidor Nico Calabuig va defensar la proposta i va incidir en el seu caràcter social, ja que ajudaria a rebaixar la factura de la llum de famílies, comerços i PIMES d’Ontinyent. La moció va ser tombada amb els 17 vots en contra de La Vall ens Uneix i l’abstenció del Partit Popular.

  En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “lamentem profundament que la major part de la ciutadania d’Ontinyent haja de continuar esperant per a poder beneficiar-se de l’impuls a l’autoconsum energètic compartit en la nostra ciutat, a causa de la negativa de la majoria absoluta de La Vall ens Uneix a treballar conjuntament aquestes iniciatives tan necessàries. La moció que hem presentat al Ple tenia molt clar el seu objectiu social i ecològic. En un context socioeconòmic tan advers com l’actual per a moltes famílies, l’administració local també ha de ser ambiciosa, oferir respostes, i prioritzar el benestar i l’estabilitat econòmica de la gent d’Ontinyent”.

  Calabuig explicava que “hem treballat aquesta proposta consultant altres ajuntaments i persones implicades en el sector de les comunitats energètiques locals. Per tant, es tracta d’una proposta realitzable tècnicament, sempre que hi haja voluntat política i ganes de prioritzar les necessitats reals de la gent. Per això volem transmetre la nostra decepció pel to de la intervenció de la regidora Sayo Gandia, acusant-nos de fer propostes irreals, crear expectatives falses i no ser seriosos. Tal com els vam explicar en el debat, l’objectiu de la moció era començar a prioritzar recursos econòmics per a la instal·lació progressiva de plaques a tots els sostres municipals, així com orientar les bonificacions de l’autoconsum energètic cap a la modalitat compartida, per poder arribar a la majoria social”.

  “Són propostes viables i que ja s’apliquen en altres ciutats de tamany poblacional semblant a Ontinyent. Si l’actual majoria absoluta de l’Ajuntament no té clares les seues prioritats, o en té unes altres que no beneficien a la majoria de la ciutadania com plantejàvem en aquesta proposta, serem nosaltres qui aprovarem aquestes propostes i les posarem en marxa des del proper govern municipal”, exposava el portaveu.

  Nico Calabuig concloïa subratllant que “des de Compromís per Ontinyent continuarem treballant per millorar la vida diària de la majoria de la ciutadania, ja que la nostra ciutat no està feta únicament d’asfalt i grans obres, sinó de persones i les seues necessitats. Seguirem insistint en la importància d’apostar per aquestes mesures com a prioritat política municipal. Ontinyent s’ha d’encaminar cap a una transició energètica ambiciosa que prioritze l’interés social i l’accés de totes les famílies a l’energia, i que siga respectuosa amb l’entorn i puga mitigar els efectes del canvi climàtic”.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit