Cloenda Any Cervino . Foto de Jordi Casanova

Conclou l’Any Cervino

El primer edil tancava el passat divendres amb la seua intervenció 12 mesos d’activitats en memòria de l’autor de les Ambaixades de Moros i Cristians, escriptor, magistrat, i alcalde d’Ontinyent de 1843 a 1844. Una programació que, recordava l’alcalde “ha servit per retre homenatge a un d’eixos il·lustres oblidats als qui l’associació La Nostra Terra al·ludia en una exposició, personatges històrics que hem de posar en valor per a que siguen més il·lustres i menys oblidats”, assenyalava.

“L’Any Cervino”, sorgit d’una proposta de la Societat de Festers a l’Ajuntament, va començar la seua programació en maig de 2017, arrancant amb la presentació del logotip de la celebració, i l’atorgament del títol de “Fill Adoptiu” a Joaquín José Cervino (va nàixer a Tortosa) i la inauguració d’un mural en el dia del 200 aniversari del seu naixement. Des d’aleshores, han tingut lloc tot un seguit d’activitats organitzades per Festers amb el recolzament de consistori ontinyentí, que han inclòs la presentació d’un vídeo sobre la vida de Cervino, un cicle de conferències, una exposició o el descobriment d’una placa commemorativa en la seua tomba en La Font de la Figuera, entre d’altres.

Les últimes activitats tenien lloc el passat divendres, al marc d’un acte que comptava amb la presencia del rebesnét de Cervino, i que incloïa el descobriment d’una placa cerámica front la seu de la Societat de Festers, una lectura de poemes; una conferencia sobre “El context literari de Cervino”; i la presentació del llibre “Vida i Obra de Joaquín José Cervino i Ferrero”, editat per la Societat de Festers i la Diputació de València. Des de Festers, el seu President, Rafael Sanchis tenia al seu torn paraules d’agraïment “a totes les persones i institucions que han participat, a l’Ajuntament, la Diputació, Caixa Ontinyent, i especialment a l’Alcalde Jorge Rodríguez, per la seua aposta i recolzament des del primer fins a l’últim moment d’aquest any”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Admissió i matrícula curs 2020-2021 a l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva

Per estudiar algun dels idiomes que s’ofereixen a la seu de Xàtiva o les seccions …