23/04/2024 - 12:40
Més

    Nico Calabuig i Paloma Alberola presenten 85 iniciatives en els dos primers anys com a regidors d’Ontinyent

    Altres notícies

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha fet balanç dels dos anys de legislatura a l’Ajuntament d’Ontinyent, coincidint amb el segon aniversari de la presa de possessió de Nico Calabuig i Paloma Alberola com a regidor i regidora del consistori. Des del grup municipal s’ha incidit en la tasca d’oposició constructiva realitzada, centrada a aportar propostes en l’àmbit social, econòmic, urbanístic, patrimonial, cultural o mediambiental, amb un total de 85 iniciatives presentades.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “ara que es compleixen dos anys des de la nostra presa de possessió, fem un balanç positiu del camí que hem recorregut. Aquests dos anys hem presentat un total de 85 iniciatives, entre mocions als Plens, precs, preguntes escrites, escrits de proposta o esmena, i precs i preguntes a les sessions plenàries. A més, hem desenvolupat la nostra tasca a les regidories delegades que ostentem, hem treballat amb el govern municipal en aquells temes de ciutat que requerien unitat, i hem mantingut contacte directe amb la ciutadania i amb diferents agents del teixit social”.

    “Després d’aquests dos anys, marcats també per situacions adverses com els episodis meteorològics que van afectar Ontinyent, i, evidentment, la pandèmia de la COVID-19, tenim al davant altres dos anys amb importants reptes. Reptes com el manteniment del benestar i la salut de la nostra ciutadania, la protecció de les persones més vulnerables, la reactivació dels sectors més colpejats per la pandèmia, el desenvolupament de noves oportunitats econòmiques per al comerç i les empreses de la ciutat, l’exigència d’una major transparència institucional i participació ciutadana, la defensa del patrimoni, les actuacions urbanístiques o les polítiques de sostenibilitat. Compromís per Ontinyent estarem treballant per aportar camins alternatius i propostes en tots aquests àmbits”, ha apuntat Calabuig.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha recordat que “durant la pandèmia hem anat treballant diferents propostes encaminades a donar resposta a necessitats diverses. Així, vam plantejar prioritzar en les ajudes locals als autònoms a aquelles persones que no s’havien pogut acollir a altres ajudes o retornar al professorat els materials que elaborava l’alumnat des de casa per poder corregir-los. També en la desescalada vam plantejar que s’ampliara l’espai de les terrasses de l’hostaleria, s’elaborara una guia de recomanacions i bones pràctiques o es realitzaren proves PCR al personal municipal que treballa en contacte directe amb la ciutadania, com la Policia local o els serveis socials”.

    “En aquests dos anys també hem estat posant sobre la taula qüestions que considerem molt rellevants, com la millora de la neteja viària, la necessitat d’uns busos dignes per al servei de bus urbà, la construcció d’una parada de bus al col·legi Vall Blanca o la urgència d’abordar de forma dialogada els problemes de convivència a la plaça Ausiàs March i altres espais. També hem incidit en la necessitat de complir els projectes pendents d’Ontinyent Participa i continuar celebrant totes les edicions, desenvolupar mesures diverses per ajudar al sector musical i cultural, apostar per la millora dels barris històrics amb aspectes quotidians com facilitar les opcions d’estacionament per al veïnat, o prioritzar la reurbanització i replantejament de la Plaça Major”, ha exposat Alberola.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs assenyalant que “els pròxims dos anys continuarem treballant en aquesta línia, aportant propostes i sent palanca de canvis positius per a Ontinyent, i també assenyalant aquelles decisions i accions del govern municipal que siguen millorables. El nostre objectiu és construir l’alternativa de govern que necessita Ontinyent”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -