L’ús de la mascareta deixarà de ser obligatori en exteriors

0

L’ús de la mascareta deixarà de ser obligatori en exteriors a partir del pròxim 26 de juny. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol Pedro Sánchez durant la seua intervenció en la clausura del Cercle d’Economia, que se celebra a l’Hotel W de Barcelona, ha explicat que convocarà un Consell de Ministres extraordinari dijous que ve 24 per a aprovar la mesura. «Aquest serà l’últim cap de setmana amb màscares en els espais a l’aire lliure», ha celebrat el president que ha destacat que les previsions que va fer el Govern no sols són optimistes sinó que es quedaran tales, en les seues paraules.

El dissabte 26 de juny les màscares deixaran de ser obligatòries en espais públics exteriors sempre que es puga mantenir la distància de seguretat amb altres persones.

A grans línies, la proposta que els experts del departament que dirigeix Darias volen fer a les autonomies és que la protecció facial en espais públics en exteriors només siga obligatòria quan no es puga mantenir la distància de seguretat (queda per establir si seria 1,5, 2 metres o més) amb persones no convivents o que no pertanguen a la mateixa bambolla. El text en el qual treballen conjuntament els serveis jurídics i els experts de Salut Pública probablement introduirà diverses excepcions en les quals, malgrat estar en exteriors i amb distància, continue sent obligatòria la màscara.