19/04/2024 - 2:30
Més

    El PPCV sol·licita ajudes per al tèxtil que permetin un canvi de model

    Altres notícies

    El PPCV sol·licita ajudes per al tèxtil que permeti un canvi de model en un sector estratègic. Així ho han anunciat a Ontinyent la presidenta del comitè electoral del PP i diputada nacional, Belén Hoyo, el portaveu d’indústria del PP en les Corts, Felipe Carrasco, i el diputat provincial Modest Martínez després de reunir-se amb empresaris de la patronal *Ateval (Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil) encapçalada pel seu president José Serna, per a explicar-los les conseqüències de l’aprovació en el Congrés dels Diputats del pla de xoc de suport al sector tèxtil proposat pel PP.

    La diputada del PP Belén Hoyo, ha defensat aquesta setmana una Proposició no de Llei relativa a l’elaboració d’un pla de xoc de suport al sector tèxtil i de moda i confecció, que ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris en el Congrés.

    Hoyo ha assenyalat que “el pla de xoc aprovat conté ajudes que permeten apostar per un canvi de model en el sector, centrant-se en la sostenibilitat i projectes finançats amb fons europeus i amb majors facilitats per a accedir a les línies de finançament. Des del PP no deixarem nu a un sector tan estratègic com el tèxtil. Avui necessita un pla de xoc que doni resposta als seus problemes a través del diàleg perquè aquest Govern tanca l’orella davant els problemes i necessitats de la indústria tèxtil”.

    Per part seva, el portaveu d’Indústria, Felipe Carrasco, ha assenyalat que, “és un sector que ha sofert molt i mereix tot el suport de les institucions, no sols a Madrid sinó també en la Comunitat Valenciana. El Govern de Sánchez i el Consell de Puig han abandonat un sector que necessita ajudes”.

    Carrasco ha indicat que “és necessari reactivar la interlocució institucional en aquests moments de crisis perquè és el canal per a pactar iniciatives amb valor per al sector i que el tèxtil espanyol es torni a convertir en un element estratègic important i amb pes. Considerar al sector tèxtil significa més ajudes i més possibilitats de futur de manera que, quan hi hagi problemes, existeix una interlocució vàlida i no torni a ser menystingut com va fer el govern de Sánchez en excloure la fabricació tèxtil del grup d’activitats empresarials per a poder accedir a les ajudes per *covid”.

    Durant el passat exercici, les vendes del comerç tèxtil van caure un 41,6% -7.400 milions d’euros- i es van perdre gairebé 172.000 ocupacions. En la Comunitat Valenciana hi ha prop de 1.500 empreses dedicades al tèxtil, la majoria de caràcter familiar, amb 22.000 treballadors i que manejava una xifra de negoci de 1.800 milions d’euros, dels quals un 50% són destinats a l’exportació. La falta d’ajudes tindrà una afectació molt negativa quant a la destrucció d’ocupació en comarques com La Vall d’Albaida, *Comptat, l’*Alcoiá o la Costanera i pot abocar al clúster tèxtil valencià a la desaparició de part de la seva cadena de valor productiu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -