19/03/2024 - 6:06
Més

    L’ontinyentí Rafa Beneyto impulsa les mesures tributàries de la Generalitat contra la crisi del Coronavirus

    Altres notícies

    El Director General de Tributs de la Generalitat Valenciana ha detallat mesures “per contribuir a pal·liar les conseqüències econòmiques que la crisi sanitària està provocant en les famílies i les empreses valencianes”

    Aquest divendres el Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat l’aplicació de mesures tributàries, amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics de l’epidèmia de COVID-19 sobre les famílies i les empreses valencianes. Aquestes mesures han sigut impulsades des de la Direcció General de Tributs de la Generalitat, encapçalada per l’ontinyentí Rafa Beneyto.

    Segons ha explicat Beneyto, “la situació d’emergència sanitària que estem vivint exigeix prioritzar la salut de les persones per damunt de tot. Així mateix, des del Govern Valencià tenim el ferm compromís d’intentar ajudar, en la mesura de les possibilitats, a pal·liar els efectes de la paralització de l’activitat econòmica, tant per a les famílies valencianes com per a les empreses del nostre territori”.

    En eixe sentit, una de les principals decisions adoptades per la Generalitat en matèria de tributs ha sigut, tal com ha detallat l’ontinyentí i Director General de Tributs, “l’ampliació dels terminis per a la presentació i pagament dels impostos sobre els quals tenim capacitat de gestió i recaptació des de la Generalitat”.

    D’aquesta manera, els terminis per a la presentació i el pagament de les autoliquidacions de certs impostos, que hagen finalitzat durant la vigència de l’estat d’alarma, seran ampliats un mes des del dia que es done per acabada aquesta situació d’estat d’alarma. Així, la mesura afectarà els impostos sobre Successions i Donacions, sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, així com els Tributs sobre el Joc.

    Tal com ha apuntat Rafa Beneyto, “no hem pogut incloure mesures d’ajornament i fraccionament d’aquests impostos perquè la competència és del Govern d’Espanya. En eixe sentit, el Reial Decret Llei 7/2020, de mesures urgents per a fer front a l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus, no contempla que les comunitats autònomes puguen regular aquests aspectes respecte dels tributs cedits”.

    No obstant això, el Director General de Tributs ha puntualitzat que “des del Govern Valencià hem exigit al Ministeri d’Hisenda que el més prompte possible s’habilite una norma que ho permeta fer”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -