L’ontinyentí Rafa Beneyto impulsa les mesures tributàries de la Generalitat contra la crisi del Coronavirus

El Director General de Tributs de la Generalitat Valenciana ha detallat mesures “per contribuir a pal·liar les conseqüències econòmiques que la crisi sanitària està provocant en les famílies i les empreses valencianes”

Aquest divendres el Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat l’aplicació de mesures tributàries, amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics de l’epidèmia de COVID-19 sobre les famílies i les empreses valencianes. Aquestes mesures han sigut impulsades des de la Direcció General de Tributs de la Generalitat, encapçalada per l’ontinyentí Rafa Beneyto.

Segons ha explicat Beneyto, “la situació d’emergència sanitària que estem vivint exigeix prioritzar la salut de les persones per damunt de tot. Així mateix, des del Govern Valencià tenim el ferm compromís d’intentar ajudar, en la mesura de les possibilitats, a pal·liar els efectes de la paralització de l’activitat econòmica, tant per a les famílies valencianes com per a les empreses del nostre territori”.

En eixe sentit, una de les principals decisions adoptades per la Generalitat en matèria de tributs ha sigut, tal com ha detallat l’ontinyentí i Director General de Tributs, “l’ampliació dels terminis per a la presentació i pagament dels impostos sobre els quals tenim capacitat de gestió i recaptació des de la Generalitat”.

D’aquesta manera, els terminis per a la presentació i el pagament de les autoliquidacions de certs impostos, que hagen finalitzat durant la vigència de l’estat d’alarma, seran ampliats un mes des del dia que es done per acabada aquesta situació d’estat d’alarma. Així, la mesura afectarà els impostos sobre Successions i Donacions, sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, així com els Tributs sobre el Joc.

Tal com ha apuntat Rafa Beneyto, “no hem pogut incloure mesures d’ajornament i fraccionament d’aquests impostos perquè la competència és del Govern d’Espanya. En eixe sentit, el Reial Decret Llei 7/2020, de mesures urgents per a fer front a l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus, no contempla que les comunitats autònomes puguen regular aquests aspectes respecte dels tributs cedits”.

No obstant això, el Director General de Tributs ha puntualitzat que “des del Govern Valencià hem exigit al Ministeri d’Hisenda que el més prompte possible s’habilite una norma que ho permeta fer”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall Ens Uneix proposa a la Diputació mesures de recolzament al Clúster Tèxtil Sanitari Valencià

La Vall Ens Uneix ha presenta aquest dilluns una moció al ple de la Diputació …