20/04/2024 - 13:41
Més

    La Vall Ens Uneix proposa a la Diputació crear un fons per ajudar als municipis afectats pels requeriments de la inspecció de treball

    Altres notícies

    El diputat de La Vall Ens Uneix Joan Sanchis ha presentat una moció al Ple de la Diputació de València per tal que aquesta cree en 2021 un Fons de Cooperació Municipal extra, que servisca per ajudar als municipis afectats pels requeriments de la inspecció de treball. La petició de Sanchis té com objectiu ajudar a la Tresoreria dels ajuntaments a poder fer front als pagaments de la Seguretat Social referents a la contractació dels tècnics municipals que venia fent-se per part de la Diputació de València per l’assessorament als municipis de menys de 5.000 habitants.

    Cal recordar que la Tresoreria de la Seguretat Social va considerar que estos tècnics estaven treballant com “falsos autònoms” i devien estar d’alta a la Seguretat Social. Aquest criteri es va imposar als tribunals i ha estat avalat pel Tribunal Suprem, de manera que es reclama als municipis que es facen les corresponents sol·licituds d’alta amb efectes retroactius i l’ingrés de les quotes que pertoquen, considerant-se “infracció greu” amb les corresponents multes en cas contrari.

    Davant esta situació, el passat mes de novembre Sanchis ja va instar a la corporació valenciana a donar suport als municipis afectats pels requeriments de la Inspecció de Treball. Sanchis explicava que “al seu moment ja vam demanar una solució per evitar que estos municipis que de per si tenen poca liquidesa i que han vist agreujada la situació per la Covid-19, hagueren de fer front a pagaments de quantitats que podien estar entre 17.000 i 24.000″.

    Després que l’única solució oferida per la corporació valenciana haja estat la compensació amb la devolució de l’IVA indegudament repercutit, des de la Vall ens Uneix es sol·licita que es cree un Fons de Cooperació Municipal extra per a fer front a estos pagaments. Igualment, es demana que l’abonament realitzat abans dels 6 mesos següents, i que els ajuntaments que reben el Fons Extraordinari no presenten cap reclamació patrimonial contra la Diputació pel fet d’haver contractat els tècnics dels convenis de la corporació.

    Sanchis insistia que “l’única solució viable és l’assistència i ajuda de la Diputació de València cap a aquests municipis” perquè “no podem oblidar que els Ajuntaments afectats van fer ús d’un mecanisme articulat per la mateixa Diputació. És injust que totes les conseqüències derivades d’aquesta situació caiguen exclusivament sobre les arques municipals”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -