19/04/2024 - 21:49
Més

    La Vall Ens Uneix exigirà en la Diputació que es desbloquege l’obertura de l’Oficina Comarcal

    Altres notícies

    La Vall Ens Uneix, partit que aspira a ser decisiu en la Diputació de Valéncia, exigirà que es desbloquege l’obertura de l’oficina comarcal que estava previst que s’instal·lara enguany en un baix comercial del Carrer Major. Així ho ha assegurat Natalia Enguix, la número dos de la candidatura de Jorge Rodríguez, qui ha revelat que l’oficina d’Ontinyent hauria d’estar ja en funcionament “perquè quan ens vam anar de la Diputació, fa quasi un any, els tràmits estaven molt avançats i la previsió era que els veïns d’Ontinyent deixaren d’anar a Albaida a realitzar gestions com els rebuts del Consorci de fems”. 

    Enguix desconeix per què no s’ha posat en funcionament la nova oficina comarcal de la Diputació en el centre d’Ontinyent, que aglutinaria a 34 municipis de la comarca, inclosos els que ara depenen de Xàtiva i Albaida. Segons Enguix, l’oficina comarcal de la Diputació a Ontinyent formava part del projecte de comarcalització de la institució provincial que va impulsar Jorge Rodríguez des de la presidència. La idea era crear, a través del Servei de Gestió Tributària, dependent de l’àrea d’Hisenda, una xarxa d’oficines comarcals on la diputació concentrara tots els seus serveis amb la finalitat d’evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans a València.

    En el cas d’Ontinyent, ha continuat explicant Natalia Enguix, l’oficina comarcal de la Diputació estava previst que se situara en el baix comercial que va ocupar Bancaixa. L’immoble va ser llogat l’any passat per Egevasa, l’empresa de la Diputació que gestiona el subministrament d’aigua a la població d’Ontinyent. Les dimensions del local permetrien que la Diputació oferira serveis com els de gestió tributària, dependent de l’àrea d’Hisenda; de la pròpia Egevasa i de la resta d’àrees de la diputació amb presència en el territori, com Girsa o les brigades forestals, per posar alguns exemples. 

    Enguix ha exposat que, a més, en l’oficina que roman bloquejada per l’àrea d’Hisenda de la Diputació, estava contemplat un espai on tècnics de la diputació haurien d’atendre les consultes tècniques –llicències d’obres, urbanisme, comptabilitat, tresoreria, secretaria- dels alcaldes i regidors dels municipis menors de 5.000 habitants adherits al servei de proximitat. La candidata de la Vall Ens Uneix creu “essencial” perquè aquesta oficina es pose en marxa a Ontinyent que “el partit de Jorge Rodríguez obtinga uns magnífics resultats i aconseguisca el diputat de la comarca”, en cas contrari, creu Enguix, “que la resta de partits no tindrà gens d’interés a obrir l’oficina comarcal a Ontinyent, que és el primer pas per a obtindre l’Agència Tributària”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -