28/02/2024 - 22:59
Més

  Miguel Romea dirigirà l’estrena de la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

  Altres notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, orquestra resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’acadèmia Ad Libitum, iniciarà la seua sisena temporada el proper 28 de juliol, amb un concert al qual interpretarà la simfonia nº1 en Re Major “Titan” de Gustav Mahler baix la direcció del prestigiós director Miguel Romea.

  Així s’avançava hui a la presentació de la programació de concerts per a 2018 de l’Orquestra, en una roda de premsa a la qual intervenien la coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, el regidor de Cultura Àlex Borrell, el director titular de l’orquestra, Saül Gómez, i Lluís Muñoz, gerent d’Ad Libitum. El regidor de Cultura mostrava la seua satisfacció “per presentar una nova edició d’un projecte com aquest, que no sols ens permet gaudir de músics d’alt nivell, amb directors i solistes molt destacats, sinó que també té una important vessant formativa”, assenyalava.

  Lluis Muñoz destacava que “és un projecte molt destacat fins i tot a nivell autonòmic, perquè hi ha pocs casos on la iniciativa pública i privada col·laboren d’esta manera, recolzant als joves músics que volen dedicar-se professionalment a la música. En aquest sentit dos dels joves solistes que intervenen, el violinista Carlos Graullera i la violoncelista Noelia Balaguer, són un bon exemple, el primer a l’Orquestra Estatal de Berlin i la segona a la Filarmónica de Lübeck, també a Alemanya”, explicava.

  Muñoz explicava que La programació d’enguany s’obrirà amb el retorn a Ontinyent de Miguel Romea, que ha conduit entre altres l’Orquestra Nacional d’Espanya o la Simfònica de Madrid, i que ja va participar a la programació de 2017 de la Simfònica d’Ontinyent. Romea comptarà amb professors i alumnes de l’Acadèmia Orquestral d’Ad Libitum per a, coincidint amb el seu curs intensiu estival, abordar un programa d’alt nivell de dificultat, com és la 1ª Simfinia de Gustav Mahler, “Titán”, amb una única sessió dissabte 28 de juliol a les 20:30 hores al Teatre Echegaray.

  El segon concert serà en doble sessió els dies 28 i 29 de setembre, baix la direcció del director titular Saül Gómez i la participació del jove trompetista internacional Rubén Simeó, amb un programa basat en músiques populars del mon adaptades de forma inèdita pel compositor Italia Duccio Bertini per a la Simfònica Caixa Ontinyent, incloent obres com My Way, Carnaval de Venecia o Cartas Amarillas. Al concert titulat “Rubén Simeó Intim” el jove trompetista gallec demostrarà les facultats que l’han portat a realitzar concerts amb formacions com la Simfònica de RTVE i a guanyar nombrosos premis internacionals.

  Finalment, el tercer concert tindrà també doble sessió els dies 14 i 15 de desembre, on baix la direcció del francés Xavier Gagnepain, considerat un dels músics internacionals més complets de la seua generació, la Simfònica Caixa Ontinyent interpretarà obres de Mendelssohn, Brhams i Beethoven, comptant amb els referits Carlos Graullera i Noelia Balaguer.

  Lluis Muñoz tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, les empreses col·laboradores, els solistes, professors de l’acadèmia d’alt rendiment, i el director titular Saül Gómez, qui també intervenia en la roda de premsa per a qualificar de “autèntic luxe per a les Comarques Centrals” comptar amb una orquestra com la Simfònica Caixa Ontinyent, i amb programacions com la que s’ha presentat.

  Finalment, Sayo Gandía destacava que “cal felicitar el treball incansable d’Ad Libitum i de la regidoria de Cultura per aconseguir quadrar un programació com aquesta. És un luxe comptar amb músics d’alt nivell com els que vindran, i també ho és el que els nostres joves músics puguen aprofitar cites com aquesta per formar-se, el que ja ha portat a alguns, com els solistes que intervenen, a fer-se un lloc al món de la música i projectar-se internacionalment”, apuntava.

  L’abonament per a tota la temporada (3 concerts), té un preu de 34€ i es podrà adquirir a Ad Libitum la propera setmana, mentre que les entrades per a cada concert tindran un preu de 13€ (7€ per als estudiants) podent-se adquirir tant a Ad Libitum com a www.caixaontinyent.es

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -