20/04/2024 - 4:08
Més

    La recollida del fem torna a la normalitat en 20 hores

    Altres notícies

    20 hores ha durat la crisi de la recollida del fem en la Vall d’Albaida després que diumenge per la nit l’empresa concessionària decidira incomplir el contracte, el que suposa una falta greu de les cinc que forçarien l’inici de l’expedient de rescissió. Els temps administratius, junt amb el fem acumulat al carrer, van fer que els alcaldes, reunits a les 13 hores a la seu de la Mancomunitat, decidiren renegociar l’acord de pagament del deute amb Recisa -al qual la pròpia empresa va renunciar dimecres passat amb noves exigències- abans d’explorar la possibilitat d’iniciar el rescat i buscar una altra empresa perquè recollirà els residus. Com explica el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «estem satisfets per haver resolt un problema que afectava tots els veïnes i veïnes de la Vall d’Albaida en el menor temps possible».

    A les 17:30, el president i el vicepresident de la Mancomunitat, Jaime Peris, seien acompanyats del COR, Sergi Pérez, amb tres representants de Recisa. Dues hores i mitja més tard, després de nombrosos recessos i l’anunci que la capital de la comarca procedia a contractar pel seu compte el servici, s’aplegava a un acord que no difereix substancialment del que s’havia arribat dimecres passat. D’una banda, es pagaran les factures en 60 dies i 19.789,91 euros en concepte d’interessos per les que ho han fet fora de termini en 2018. De l’altra, s’avançaran a finals de maig i de juny 150.000 euros a compte del deute històric que es xifra en 892.876,46 i es pagarà la resta en mensualitats de 21.600 euros des de maig d’enguny a febrer del 2022, data en la qual expira el servici. Finalment, l’acord d’intencions signat pels assistents a la reunió determina que Recisa factura directament al Consorci de Residus les tones dipositades en l’estació de transferència de Bufali.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -