20/04/2024 - 8:43
Més

    La lluita contra la pobresa ha de ser una prioritat del nou Parlament Europeu

    Altres notícies

    La coalició COMPROMÍS planteja la creació d’una renda bàsica universal i una carterade serveis socials mínims per a facilitar l’autonomia personal i la integració de les persones amb diversitat funcional física i/o psíquica. Esta és una de les propostes que COMPROMÍS presenta a les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig, on la coalició reclamarà una nova Carta dels drets fonamentals socials “per a garantir educació, sanitat, justícia i medi ambient per a tots i totes, incloses les persones migrants”.

    El nº 7 de la llista de COMPROMÍS, l’ontinyentí Vicent Xavier Vila, destacava que “La lluita contra la pobresa ha de ser una prioritat ineludible del nou Parlament Europeu. És necessària una homogeneïtzació de les polítiques socials al si de la UE, mitjançant una nova Carta de Drets Fonamentals que garantisca l’educació, sanitat, habitatge, igualtat de gènere i justícia per a totes les persones, a tots els països membres. Si volem una Europa unida i integradora, no podem seguir avançant cap a la desigualtat com estem fent”.

    Entre les propostes que planteja la coalició en matèria social es troben la inclusió efectiva de la perspectiva de gènere en totes les polítiques socials de la UE; l’establiment d’una Renda Bàsica Universal per eradicar l’exclusió i una cartera de serveis socials bàsics accessibles per tothom; la lluita activa contra les migracions forçades per violència o per fam, o una política exterior unitària i compromesa amb la pau. “Són objectius ambiciosos, però la pressa de mesures concretes com la Carta de Drets Fonamentals, la Renda Bàsica Universal o la Cartera de Serveis Socials Bàsics poden ser un pilar ferm per aconseguir-ho”, apunten des de COMPROMÍS.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -