Jorge Rodríguez presenta part de la seua estructura de govern

0
Imatge d'arxiu

Gestió eficient i govern obert i transparència; Territori; Ontinyent per a les persones; i Ontinyent Planifica. Estes seran les quatre grans àrees en les que s’estructurarà el nou govern de Jorge Rodríguez a l’Ajuntament d’Ontinyent, i que tindran com a coordinadors als regidors Joan Sanchis, Rebeca Torró, Jaime Peris i Pablo Úbeda, respectivament.

Tot i l’ampla majoria absoluta de 14 regidors amb que compta el grup socialista, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha confirmat que comptarà amb els 4 partits que estaran a l’oposició perquè participen del Pla Estratègic que es va a impulsar per dissenyar el creixement d’Ontinyent als propers 10 anys.

La primera àrea, Gestió eficient i govern obert i transparència estarà encapçalada pel regidor Joan Sanchis, una àrea que fonamentalment gestionarà la hisenda municipal i treballarà per la modernització de l’administració local en diferents aspectes com incidir en la transparència de govern, aprofundir en la implantació de les noves tecnologies i l’actualització de l’atenció administrativa del ciutadà.

La segona, Territori, tindrà al capdavant a la que ja ha gestionat durant estos últims quatre anys la mateixa parcel·la, Rebeca Torró, que a més serà la portaveu del govern municipal i primera tinent d’alcalde. Entre les principals responsabilitats d’esta àrea estarà la gestió urbanística i la de sostenibilitat i medi ambient, entrant així temes importants com el patrimoni cultural, la planificació urbana i el patrimoni natural. En un tercer apartat estarà Ontinyent per a les persones, una àrea de dimensió social en el que s’inclouran vessants com cultura, educació, esports o igualtat, i que tindrà com a regidor responsable a Jaime Peris.

Finalment el quart pilar en el que es basarà el govern local serà el d’Ontinyent Planifica, encapçalat pel regidor Pablo Úbeda i pel mateix alcalde Jorge Rodríguez, que ja es va encarregar de la promoció econòmica en la legislatura que ara acaba. Esta àrea tindrà com a tasca fonamental la planificació i la promoció econòmica de la ciutat, tenint com a principal full de ruta el Pla Estratègic que, a través de recursos propis municipals per evitar els desequilibris financers, preveu una inversió de 40 milions en 10 anys a Ontinyent.

El nou govern d’Ontinyent també ha manifestat que vol comptar amb l’oposició per desenvolupar la gestió municipal durant esta legislatura. Així afirmen que el seu lema electoral ‘Ontinyent ens unix’ el volen fer realitat durant els pròxims quatre anys integrant al PP, Compromís, EU i Ciudadanos en la responsabilitat en temes com el Pla Estratègic.

D’aquesta manera, s’ha convocat a partir de dilluns als portaveus de les diferents formacions per tal de conèixer la seua receptivitat i la implicació que estan disposats a assolir, avançant-se que es pretén integrar als regidors de l’oposició en el Pla Estratègic d’Ontinyent amb veu i vot per al seu desenvolupament.