21/04/2024 - 16:43
Més

  Jorge Rodríguez dotarà d’una estació d’autobusos a Ontinyent en la zona de Mesta

  Altres notícies

  “Ja és hora de que pugam comptar amb una estació de bus digna, i pensem que esta és la millor ubicació”. Així ho manifestava aquest dimecres en l’esplanada adjacent a la rotonda de Mesta l’alcalde d’Ontinyent i candidat de La Vall Ens Uneix a les eleccions municipals, Jorge Rodríguez. El primer edil, que compareixia davant els mitjans acompanyat dels regidors i membres de la seua candidatura Sayo Gandia i Manuel Cuesta, presentava les propostes de la seua formació en matèria de mobilitat sostenible, “un àmbit en el que hem vingut treballant als últims anys en aspectes tan importants com el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, però al qual volem fer noves passes”, assenyalava.

  Així, es crearà esta estació d’autobús per a fer més còmoda i atractiva la opció del transport públic interurbà, i es treballarà per incrementar les freqüències i destinacions de les línies amb parada a Ontinyent. La seua ubicació, a l’entorn de l’esplanada on tradicionalment s’ubica el circ, permetrà seguir utilitzant aquest espai com a pàrking “però a més tindrem una estació d’autobusos perfectament comunicada, en ple barri de Sant Josep i a pocs metres d’un dels accessos a la ciutat des de la ronda sud. A més, treballarem per incrementar les freqüències i destinacions de les línies amb parada a Ontinyent”, manifestava Jorge Rodríguez.

  El nou hospital tindrà parada de bus urbà i ruta d’accés ciclopeatonal

  L’alcalde també avançava les accions que es van a prendre per facilitar l’accés de la ciutadania al nou hospital, “ja que està relativament prop del casc urbà però cal que la comunicació siga el més fàcil possible”. Així l’hospital tindrà una parada de bus urbà i s’habilitarà una ruta d’accés per a bicicletes i vianants des del casc urbà que aprofitarà la passarel·la recentment adequada en la rotonda de Torrefiel i el camí que condueix fins a l’IES l’Estació, al que es donarà continuïtat de manera còmoda i segura.

  Altra proposta destacada de La Vall Ens Uneix en matèria de sostenibilitat és la posada en marxa d’un projecte pilot de “free-floating”, bicicletes elèctriques per al seu ús dins de la ciutat. Jorge Rodríguez explicava que es tracta d’un sistema de bicis elèctriques geolocalitzades a través d’una APP, que permetrà agafar i deixar les bicicletes allà on resulte més còmode a les persones usuàries, i que s’iniciarà amb un número reduït, d’entre 20 i 30 bicicletes, per testar el seu funcionament. Igualment, es completarà la connexió ciclista i de vianants entre els polígons industrials de la ciutat i el nucli residencial i es crearà itineraris segurs per a ciclistes i vianants en els principals camins del disseminat. Per als vianants també es crearan nous circuits de passeig saludable a partir de l’actual Ruta del colesterol i del passeig de Benarrai.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -