29/03/2024 - 16:09
Més

    Florent Marcellesi visita Ontinyent

    Altres notícies

    L’eurodiputat de Compromís-Equo, Florent Marcellesi, ha visitat Ontinyent durant el matí de dimarts, per conèixer de primera mà les iniciatives públiques i privades que es duen a terme a la nostra ciutat en matèria mediambiental. Marcellesi és en l’actualitat assessor de Primavera Europea en el Parlament Europeu i eurodiputat a partir de 2016 en virtut de la coalició electoral Compromís-EQUO a les eleccions europees de 2014.

    Durant el matí, Florent ha visitat l’empresa Textils Mora, acompanyat pel candidat de Compromís a l’alcaldia d’Ontinyent Joan Gilabert, per conèixer el treball realitzat en la implementació d’un Sistema de Gestió Mediambiental, dirigit pel Grup Innova, en aplicació de la norma ISO 14001 com a estratègia empresarial.

    Posteriorment s’han desplaçat a la seu de la cooperativa de consumidors de comercialització elèctrica SENEO, amb la presència del Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent Fran Quesada i el Diputat a les Corts Valencianes de Compromís Juan Ponce, per debatre sobre la comercialització d’energia i el cooperativisme, reunió a la que s’ha sumat l’empresa de serveis energètics PROSOLIA dedicada a la generació a partir de fonts renovables.

    Florent Marcellesi ha pogut escoltar dels agents d’estes iniciatives empresarials els esforços que comporta l’adopció de sistemes de gestió i de responsabilitat ambiental, però que a la vegada, els sistemes d’ecoauditoria suposen una tranquil•litat en el compliment de la legalitat a més d’una imatge de qualitat de la marca i la satisfacció de no estar degradant el medi ambient. A este respecte, Marcellesi ha dit que cal premiar a qui està fent be les coses i penalitzar aquells que es beneficien d’incomplir la legislació ambiental i estan degradant el nostre entorn.

    El Regidor de Sostenibilitat també ha tingut ocasió d’explicar les iniciatives dutes a cap per la regidoria que ell gestiona, així com el reconeixement que ha tingut la nostra ciutat amb el 12º Premi Ciutat Sostenible, guardó atorgat per la Fundació Fòrum Ambiental i el Ministeri de d’Agricultura i Medi Ambient en la categoria d’Educació Ambiental.

    Joan Gilabert ha manifestat que les polítiques de sostenibilitat sempre han segut una prioritat de la Coalició Compromís i que la seua intenció es la de continuar gestionant esta regidoria a la propera legislatura; mentre que el diputat Juan Ponce ha fet menció a la necessitat d’avançar en un model productiu d’economia verda que pot repercutir en la creació de nous llocs de treball relacionats amb l’eficiència energètica i les energies renovables que tan castigades han estat per les polítiques del partit popular. Finalment, Marcellesi ha afegit que votar a Compromís al país valencià i a Ontinyent es votar “verd”, ja que la coalició compta amb l’aval i el suport del Partit Verd Europeu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -